Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Επιτακτική η ανάγκη γι’ άμεση ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά
Η Οδηγία (ΕΕ) 2019/790 περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές ρυθμίσεις για δημιουργούς κι εκδότες. Η περαιτέρω καθυστέρηση στην ενσωμάτωσή της ισοδυναμεί με απώλεια εισοδημάτων για τους δικαιούχους. Το επόμενο διάστημα οι ενέργειες των εμπλεκομένων μερών θα είναι καθοριστικές για την επίτευξη της ορθής ενσωμάτωσης.
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2021
Ανακοινώθηκαν, κατά την πανηγυρική, ετήσια συνεδρία, η οποία κι εφέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις της Ακαδημίας Αθηνών. Ο γενικός γραμματέας Χρήστος Στ. Ζερεφός διάβασε την έκθεση για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2021, ανακοίνωσε τις τιμητικές διακρίσεις κι ανήγγειλε την προκήρυξη νέων βραβείων.
Η "τέλεια καταιγίδα": η παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα χτυπά το βιβλίο
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όπως υποστηρίζει σε άρθρο της η πρόεδρος της IPA Bodour Al Qasimi, απαιτείται αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των εκδοτών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και για την επίτευξη της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του κλάδου.
Το Möbius σχεδιάζει εργαλειοθήκη για τη συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων της αναγνωστικής συμπεριφοράς
Η πρωτοβουλία Möbius, την οποία στηρίζει η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), διοργανώνει στις αρχές του 2022 σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, με στόχο τον σχεδιασμό εργαλειοθήκης για τη συλλογή, την ανάλυση και την προβολή των δεδομένων που σχετίζονται με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των αναγνωστών, τόσο με το περιεχόμενο, όσο και μεταξύ τους.
Ο Corint Media διεκδικεί 190 εκ. ευρώ ετησίως από το Facebook για λογαριασμό εκδοτών Τύπου της Γερμανίας
Ο γερμανικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Corint Media, μετά την πρόταση αδειοδότησης που υπέβαλε στην Google, από την οποία διεκδικεί 420 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση, και σύμφωνα με τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, στράφηκε και στο Facebook αξιώνοντας 190 εκ. ευρώ για λογαριασμό των εκδοτών Τύπου που εκπροσωπεί.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει κανόνες για τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα όρια δράσης τους
Η νομοθετική πράξη για τις ψηφιακές αγορές, που ψήφισε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι μία μοναδική ευκαιρία αφενός να περιοριστεί η κυριαρχία των διαδικτυακών πλατφορμών στην αγορά κι αφετέρου να υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πολιτιστικού κλάδου, όπως είναι οι εκδοτικοί οργανισμοί.
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προχωρά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προχωρά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/790 στο ιρλανδικό δίκαιο, με στόχο η εθνική νομοθεσία να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. Ο νέος νόμος θα ενισχύσει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργών κι εκδοτών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το έργο τους διακινείται στο διαδίκτυο.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ