Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021
Εγκρίθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του ΟΣΔΕΛ για το έτος 2020

Σημαντικά αυξημένα ήταν τα έσοδα του ΟΣΔΕΛ για το 2020, καθώς, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, άγγιξαν τα 3.5 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός προσάρμοσε τη λειτουργία του στις νέες συνθήκες, ανέλαβε πρωτοβουλίες και πραγματοποίησε παρεμβάσεις, προς όφελος των μελών του, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καταδικαστική απόφαση για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας

Σε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 3.000 ευρώ καταδικάστηκε ιδιώτης, ο οποίος αναρτούσε παράνομα ολόκληρα βιβλία στο διαδίκτυο. Το δικαστήριο αναγνώρισε την τεράστια οικονομική ζημία και την ηθική βλάβη του εκδότη και των συγγραφέων.

Η Ένωση Ευρωπαίων Εκδοτών με έρευνά της χαρτογραφεί τη δραστηριότητα των εκδοτικών επιχειρήσεων το 2019

Στα 22,4 δις ευρώ ανέρχεται ο συνολικός κύκλος εργασιών των ευρωπαϊκών εκδοτικών επιχειρήσεων για το 2019, σύμφωνα με έρευνα της FEP, που βασίστηκε στα στοιχεία των εθνικών ενώσεων των εκδοτών. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία στην κορυφή της κατάταξης.

Πληθαίνουν οι απόψεις για μη υπαγωγή των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων σε εισφορές ΕΦΚΑ
Πληθαίνουν οι απόψεις που υποστηρίζουν τη θέση του ΟΣΔΕΛ, ότι δηλαδή τα έσοδα από πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα δεν πρέπει να υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές και άρα οι δημιουργοί να μην επιβαρύνονται με την καταβολή ΕΦΚΑ για τη κατοχή, εκμετάλλευση και είσπραξή τους.
Σε ευθεία σύγκρουση με την Google η κυβέρνηση της Αυστραλίας για το δικαίωμα αμοιβής των εκδοτών Τύπου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αυστραλία, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησής του, αν η κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάξει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και το οποίο προβλέπει αποζημίωση των εκδοτών Τύπου για την εκμετάλλευση του περιεχομένου τους.
Υπογράφηκε συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Google και της γαλλικής APIG για την αμοιβή των εκδοτών Τύπου
Η συμφωνία, που σηματοδοτεί εξελίξεις στο θέμα της αποζημίωσης των εκδοτών Τύπου για την εκμετάλλευση του περιεχομένου τους από τις ψηφιακές πλατφόρμες, υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2021 ανάμεσα στη Google και την APIG (Alliance de la presse d'information générale), την κύρια επαγγελματική οργάνωση του γαλλικού Τύπου, η οποία αντιπροσωπεύει κυρίως τις εθνικές και τις περιφερειακές εφημερίδες.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ