Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023
Ο ΟΣΔΕΛ στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια
Ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα «Η ιταλική και η ελληνική αγορά βιβλίου, στοιχεία και αριθμοί», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της BolognaBookPlus. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Bruno Giancarli και η Λαμπρινή Κουζέλη. Η παρουσίαση του κ. Ζάννου επικεντρώθηκε στα ευρήματα των τριών ερευνών που περιλαμβάνονται στο ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και συντονίζει ο Οργανισμός.
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της εφαρμογής των εκδοτών για την καταχώριση στην οσδέλnet
Η αναβαθμισμένη CMS της οσδέλnet που απευθύνεται στους εκδότες αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής. Ο σχεδιασμός, οι προσθήκες και οι τροποποιήσεις της νέας εφαρμογής έγιναν με γνώμονα την έγκυρη και έγκαιρη υποστήριξη εκδοτών, δημιουργών και βιβλιοπωλών. Απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει η οσδέλnet ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς του βιβλίου.
Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με: Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2023
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2023 στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Αθηνά Μπίνιου τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για τη συνολική προσφορά της στην προώθηση του παιδικού και εφηβικού βιβλίου.
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Χάρτης» για το 2022
Το διαδικτυακό περιοδικό λόγου και τέχνης «Χάρτης», συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την απονομή ετήσιων βραβείων. Μια ευρεία ομάδα τακτικών συνεργατών του περιοδικού, πρότειναν έως τρία βιβλία ανά είδος λόγου (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, μετάφραση και βιβλίο για παιδιά), που εκδόθηκαν το 2022. Οι κατάλογοι των χαρτογραφικών επιλογών προκύπτουν αποκλειστικά από τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε από τις αρχικές προτάσεις κάθε βιβλίο.
Η 19η ΔΕΒΘ τον Μάιο: Αμερικανική Λογοτεχνία, 600 έλληνες και ξένοι επαγγελματίες, 500 εκδηλώσεις, 1.200 ομιλητές
Από τις 4 έως τις 7 Μαΐου η ΔΕΒΘ θα φιλοξενήσει σε 4 κτίρια και 14 αίθουσες της Helexpo, περισσότερους από 600 έλληνες και ξένους επαγγελματίες του βιβλίου και σχεδόν 500 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.200 ομιλητών. Ο ΟΣΔΕΛ θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με περίπτερο καθώς και με πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του βιβλίου όσο και στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες.
Βιβλιογεωγραφία: Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση των εκδηλώσεων για το βιβλίο σε όλη την Ελλάδα
H ψηφιακή πλατφόρμα Βιβλιογεωγραφία, αποτελεί την πρώτη συστηματική χαρτογράφηση των εκδηλώσεων για το βιβλίο που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ιστορίας του Βιβλίου του ΕΚΠΑ. Σκοπεύει στην έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, στη διασύνδεση δημιουργών, φορέων και επαγγελματιών του βιβλίου, καθώς επίσης στην υποστήριξη της φιλαναγνωσίας με τα εργαλεία του ψηφιακού πολιτισμού.
Η μακρά λίστα του Διεθνούς Βραβείου Booker 2023: 13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Τρεις γλώσσες που εκπροσωπούνται για πρώτη φορά, ένα συγγραφικό-μεταφραστικό δίδυμο συζύγων, ένας συγγραφέας που κάποτε είχε δηλώσει «νεκρός», ποιητές, σεναριογράφοι και πρώην φρουροί ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Sarah Shaffi στο άρθρο της στον ιστότοπο των Βραβείων Booker, αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της εφετινής μακράς λίστας του Διεθνούς Βραβείου Booker.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανίας κατά της Google για καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος των εκδοτών Τύπου
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανίας κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά της Google για άσκηση καταχρηστικών πρακτικών. Η διαδικασία κινήθηκε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στη CNMC από τον ισπανικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (CEDRO). Λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία αυτή και τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, η Επιτροπή θεωρεί ότι υφίστανται αποδεικτικά στοιχεία για ενδεχόμενη παραβίαση του ισπανικού αλλά και του ενωσιακού δικαίου από τη Google.
Δημοσιεύθηκε η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Γερμανίας για το Google News Showcase
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Γερμανίας δημοσίευσε την πρώτη απόφασή της που αφορά το Google News Showcase, μετά από προσφυγή του γερμανικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Corint Media. Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, η Google πρέπει να προχωρήσει στην τροποποίηση των συμβατικών ρητρών, που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή των εκδοτών στο Showcase και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν τη συλλογική διεκδίκηση των αμοιβών που προβλέπει το νέο δικαίωμα των εκδοτών Τύπου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ