Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021
Οι τιμές των ebooks και audiobooks της οσδέλnet προσαρμόστηκαν στον ΦΠΑ 6%, ενώ ολοκληρώνεται και η ενημέρωση της ενιαίας τιμής σε όλους τους τίτλους της βάσης
Στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%, από 24%, υπάγονται πλέον τα ebooks και τα audiobooks, σύμφωνα με σχετική τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, που εντάχθηκε στον ν. 4818/2021. Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου του βιβλίου, το οποίο ο ΟΣΔΕΛ στήριξε σταθερά.
Το Πρόγραμμα Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ στη μάχη κατά της διαδικτυακής πειρατείας
Με μία νέα μορφή πειρατείας βρίσκονται αντιμέτωποι εκδότες, δημιουργοί και ΟΣΔΕΛ. Χρήστες του Facebook, μέλη κλειστών ομάδων, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία του διαδικτύου, ανταλλάσσουν μεταξύ τους αρχεία με περιεχόμενο σαρωμένα βιβλία. Αυτού του είδους η παράνομη δραστηριότητα προσβάλλει τα δικαιώματα δημιουργών και εκδοτών, θέτοντας σε κίνδυνο τον κλάδο του βιβλίου και βεβαίως επιφέρει νομικές κυρώσεις.
Ο ισπανικός οργανισμός CEDRO υποβάλλει καταγγελία κατά της Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
Ο ισπανικός ΟΣΔ CEDRO υπέβαλε καταγγελία κατά της Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της παροχής συναθροισμένων ειδήσεων (news aggregation) και της διαδικτυακής διαφήμισης. O ΟΣΔ εκπροσωπώντας τους δικαιούχους, ισχυρίζεται ότι η επιθετική πολιτική του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού αντιβαίνει στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.
Οι δανοί εκδότες Τύπου ενώνονται για ν’ αντιμετωπίσουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς
Τον δρόμο δείχνουν οι δανοί εκδότες Τύπου ακολουθώντας μία καινούργια διαπραγματευτική τακτική απέναντι στις ψηφιακές πλατφόρμες. Εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και start-ups, που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο παράγοντας ειδησεογραφικό περιεχόμενο, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Google και στο Facebook.
Re:start conversations: Επενδύοντας σε μία υψηλού επιπέδου ψηφιακή εκπαίδευση, επενδύουμε στη δημοκρατία
Ανοίγοντας τη διαδικτυακή συζήτηση, με θέμα «Επενδύοντας σε μία υψηλού επιπέδου ψηφιακή εκπαίδευση, επενδύουμε στη δημοκρατία», ο Yngve Slettholm, πρόεδρος της IFRRO, επικεντρώθηκε στον ρόλο της εκπαίδευσης ως πυλώνας της δημοκρατίας και της ελευθερίας, καθώς και στη συνεισφορά δημιουργών, εκδοτών και Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020. Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων 2020 απονέμεται στην Τζένη Μαστοράκη για τη συνολική προσφορά της στα Γράμματα. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τους δημιουργούς και τα βιβλία που τιμήθηκαν στην αναβαθμισμένη βιβλιογραφική βάση osdelnet.
Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προκηρύσσει διαγωνισμούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση βιβλίων για παιδιά και νέους
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ)-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προκηρύσσει διαγωνισμούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους/ες. Δείτε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων.
Το νέο μεταφραστικό πρόγραμμα για το βιβλίο μόλις ξεκίνησε και θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα greeklit.gr
Μέσω του greeklit.gr παρέχεται η δυνατότητα είτε για επιχορήγηση της μετάφρασης σε ξένη γλώσσα πλήρους έργου, που έχει γραφεί στην ελληνική, είτε για επιχορήγηση μετάφρασης σε ξένη γλώσσα αποσπάσματος έργου, που έχει γραφεί στην ελληνική, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δείγμα για προσέλκυση ενδιαφέροντος ξένων εκδοτών με στόχο την πλήρη μετάφρασή του.
Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027: το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα
Με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο πρόγραμμα (2014-2020), το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» 2021-2027 θα επενδύσει σε δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική πολυμορφία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα. Οι καινοτομίες του θα συμβάλουν στην ανάκαμψη των εν λόγω τομέων, ενισχύοντας τις προσπάθειές τους να καταστούν περισσότερο ψηφιακοί, πράσινοι, ανθεκτικοί και χωρίς αποκλεισμούς.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ