Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022
Οι κλάδοι του βιβλίου και του Τύπου αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του λαού της Ουκρανίας
Οι κλάδοι του βιβλίου και του Τύπου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του λαού της Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων και η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών μεταξύ των φορέων που έχουν οργανώσει και υλοποιούν σειρά υποστηρικτικών δράσεων.
Άτυπη σύνοδος των υπουργών πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και οπτικοακουστικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών πολιτισμού της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε η κοινή πρόθεση των κρατών μελών να αναλάβουν δράση για την ενίσχυση των πολιτικών που στοχεύουν αφενός στην υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και της πολυμορφίας του ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου και αφετέρου στην προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Διακόπτεται για πρώτη φορά η πρόσβαση στις IP διευθύνσεις ιστοσελίδων που διακινούν παράνομα βιβλία
Ο ΟΣΔΕΛ, κάνοντας χρήση της νέας δυνατότητας που δίνει ο νόμος, υπέβαλε αίτημα στην ΕΔΠΠΙ ζητώντας τη διακοπή πρόσβασης σε οκτώ IP addresses πειρατικών ιστοσελίδων, που διακινούσαν παράνομα βιβλία. Η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα και παράλληλα εξέδωσε και την απόφαση που απαντά στη συμπληρωματική καταγγελία του Οργανισμού για τα καινούργια domain names πειρατικών ιστοσελίδων.
Συμφωνία-σταθμός μεταξύ Google και γάλλων εκδοτών Τύπου προβλέπει αμοιβή για την εκμετάλλευση του ειδησεογραφικού περιεχομένου
Ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία ανάμεσα στη Google και την APIG, που αντικαθιστά την προηγούμενη, η οποία, με απόφαση που εξέδωσε τον Ιούλιο του 2021 η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας δεν εφαρμόστηκε. Όπως επισήμαναν τα δύο μέρη, η συμφωνία αυτή αποτελεί «ιστορικό σταθμό στην εφαρμογή» του νέου συγγενικού δικαιώματος των εκδοτών Τύπου.
Η ΕΕ θεσπίζει κανόνες για τον περιορισμό της ισχύος των εταιριών τεχνολογίας και την εξασφάλιση περισσότερων επιλογών στους χρήστες
Ο κανονισμός για τις ψηφιακές αγορές (Digital Markets Act, DMA) στοχεύει στην καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι μεγάλες πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν ως «ρυθμιστές πρόσβασης», και δίνει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει έρευνες στην αγορά και να επιβάλλει κυρώσεις.
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021, τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2021 και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2021. Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το έτος 2021 απονέμεται στον Δημήτρη Τζιόβα για τη συνολική του προσφορά στα Γράμματα. Περισσότερες πληροφορίες για τους συγγραφείς και τα βιβλία τους μπορείτε να αναζητήσετε στη βιβλιογραφική βάση οσδέλnet.
IPA Academy: μία προσπάθεια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στον εκδοτικό κλάδο
Η IPA Academy, μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Εκδοτών (ΙPA), φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους εκδότες στην προσπάθεια ανάπτυξης εκείνων των δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν στην οικοδόμηση ανθεκτικών και βιώσιμων εκδοτικών οργανισμών, καθώς και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδύονται στη μετά Covid-19 εποχή για τον κλάδο.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ