Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023
Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ
Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΟΣΔΕΛ, η οποία ενέκρινε ομόφωνα τον Ισολογισμό, τα Αποτελέσματα Χρήσης και την Έκθεση Διαφάνειας για το έτος 2022. Η Συνέλευση προχώρησε επίσης στην έγκριση του Προγραμματισμού και του Προϋπολογισμού για το έτος 2023, μια χρονιά κατά την οποία ο Οργανισμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με σημαντικές προσκλήσεις.
Διαθέσιμες οι νέες λειτουργίες της οσδέλnet που υποστηρίζουν τους επαγγελματίες του βιβλίου
Η ομάδα της οσδέλnet επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες και διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την υπάρχουσα δυνατότητα αναλυτικής προβολής των βιβλίων, ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη δύο νέων λειτουργιών προβολής των τίτλων και είναι πλέον διαθέσιμες.
Ο ΟΣΔΕΛ συνεχίζει τις συντονισμένες ενέργειες για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας
Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του ΟΣΔΕΛ και της ΕΠΟΕ, επισπεύσθηκε η υποβολή αιτήματος προς την ΕΔΠΠΙ και επιτεύχθηκε η διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο hellasddl.club, που διακινούσε παράνομα περιεχόμενο. Οι πάροχοι COSMOTE, Vodafone και Nova, συμμορφούμενοι στην απόφαση της Επιτροπής, διέκοψαν την πρόσβαση στους χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου.
Περισσότεροι από 10.000 συγγραφείς καλούν τους ηγέτες της τεχνητής νοημοσύνης να σεβαστούν τα πνευματικά δικαιώματα
Περισσότεροι από 10.000 συγγραφείς, μεταξύ των οποίων οι Μάργκαρετ Άτγουντ, Τζέιμς Πάτερσον και Νταν Μπράουν, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας την κατάφορη αδικία σε βάρος των δημιουργών από την ανάπτυξη κερδοφόρων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες βασίζονται σε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Οι συγγραφείς ζητούν να γίνουν σεβαστές οι αρχές της συναίνεσης, της αναφοράς της πηγής και της αποζημίωσης.
Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλεί σε στήριξη του κλάδου του βιβλίου
Είναι η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εστιάζει στις ανάγκες του κλάδου του βιβλίου. Οι προτάσεις διαμορφώθηκαν με γνώμονα τη στήριξη του κλάδου ώστε να ανταπεξέλθει στις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει: περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τεχνητή νοημοσύνη, διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων και δίκαιο ανταγωνισμό στην αγορά.
Google και Meta απειλούν να αποκλείσουν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης από τα αποτελέσματα αναζήτησης 
Παγκόσμια η αντίδραση μετά την απειλή της Google και της Meta να μην εμφανίζουν πλέον στα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους περιεχόμενο που προέρχεται από τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του Καναδά εξαιτίας της ψήφισης του νόμου Online News Act. Με κοινή ανακοίνωσή τους 18 ενώσεις εκδοτών Τύπου από όλον τον κόσμο καλούν τις δύο εταιρίες να ενεργήσουν με κοινωνική υπευθυνότητα και να υποχωρήσουν, αναγνωρίζοντας ότι ο εν λόγω νόμος έχει ψηφιστεί μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.
Η Διεθνής Ομοσπονδία IFRRO ανακοινώνει τις θέσεις της για την τεχνητή νοημοσύνη
Σε ειδική συνεδρίαση τον Μάρτιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFRRO (η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, μέλος της οποίας είναι και ο ΟΣΔΕΛ), ενέκρινε ομόφωνα τις θέσεις της Ομοσπονδίας όσον αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για να είναι επιτυχημένες, οι πολιτικές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να στηρίζονται σε συγκεκριμένες αρχές.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ