Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022
Τα fake news είναι junk news: Σε εξέλιξη η πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια των ενώσεων εκδοτών Τύπου
Με κεντρικό σύνθημα Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου. Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές, οι ενώσεις εκδοτών Τύπου πραγματοποιούν πανελλαδική καμπάνια που εστιάζει στον κίνδυνο που διατρέχει η ενημέρωση από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και η οποία προτρέπει το κοινό να εμπιστευθεί τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και να επιλέξει για άντληση πληροφορίας τα μέσα των επαγγελματιών Τύπου.
Ο ΟΣΔΕΛ στο 8ο Συνέδριο Δικαίου Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Ο ΟΣΔΕΛ, εκπροσωπούμενος από τον Διευθυντή του, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο Δικαίου Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Στην ομιλία του, με θέμα «News aggregators και το νέο δικαίωμα των εκδοτών Τύπου για τις επιγραμμικές χρήσεις των εκδόσεών τους», ο κ. Ζάννος αναφέρθηκε στις κοσμογονικές αλλαγές στο πεδίο της ενημέρωσης και παρουσίασε το νέο συγγενικό δικαίωμα των εκδοτών Τύπου.
Δεκτό το αίτημα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» για αφαίρεση προϊόντος λογοκλοπής
Δεκτό έγινε από την αρμόδια Επιτροπή του ΟΠΙ το αίτημα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» με το οποίο ζητούσε την έκδοση διαταγής για την αφαίρεση περιεχομένου ιδιοκτησίας της, το οποίο αναρτήθηκε παράνομα σε άλλη ιστοσελίδα. Πρόκειται για το πρώτο αίτημα που υποβάλλεται προς την ΕΔΠΠΙ και αφορά την αφαίρεση προϊόντος λογοκλοπής.
Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ 2022
Έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά τα χίντι, έξι χώρες και δύο ήπειροι εκπροσωπούνται στην εφετινή βραχεία λίστα του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ, στην οποία κυριαρχούν οι γυναίκες συγγραφείς. Είτε διαδραματίζονται στη σύγχρονη Κορέα, είτε στην Πολωνία των μέσων του 18ου αιώνα, τα υποψήφια βιβλία έχουν έναν κοινό παρονομαστή, διερευνούν το τραύμα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Η Σύμπραξη Εκδοτών επαναφέρει το αίτημα για θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ στο βιβλίο και στη χώρα μας
Μετά την ψήφιση από το ECOFIN της δυνατότητας εφαρμογής μειωμένου ή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στις λιανικές πωλήσεις βιβλίων για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών ήδη χαιρέτισε, η Σύμπραξη Εκδοτών επαναφέρει το αίτημα για θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ στο βιβλίο, έντυπο και ηλεκτρονικό, και στη χώρα μας.
«Ας μιλήσουμε!»: Ελληνογερμανικό πρόγραμμα συζητήσεων για τους επαγγελματίες του βιβλίου
Ο τρίτος κύκλος των ελληνογερμανικών συζητήσεων «Ας μιλήσουμε!» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου, στο Goethe-Institut Athen, επικεντρώνοντας σε θέματα στρατηγικής εκδόσεων, διεθνούς δικτύωσης και πωλήσεων δικαιωμάτων στο εξωτερικό. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Goethe-Institut Athen, της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.), όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του σωματείου στις 4 Απριλίου 2022 και συγκροτήθηκε σε σώμα, έχει ως ακολούθως: πρόεδρος ο Νικόλαος Αργύρης, αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Δαρδανός, γενικός γραμματέας ο Αργύρης Καστανιώτης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο Βασίλειος Βαρδάκας και ταμίας ο Ιωάννης Λεβέντης.
Επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες
Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τον Απρίλιο σε προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act). Μαζί με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές (Digital Markets Act), η νέα νομοθεσία θα καθορίσει τα πρότυπα για έναν ασφαλέστερο και πιο ανοικτό ψηφιακό χώρο για τους χρήστες, αλλά και για ισότιμους όρους ανταγωνισμού για τις εταιρίες για τα επόμενα έτη, συμβάλλοντας στην ταχύτερη αφαίρεση του παράνομου περιεχομένου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ