Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022
Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Εκδοτών Τύπου υποβάλλει καταγγελία κατά της Google για μονοπωλιακές πρακτικές
Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Εκδοτών Τύπου κατέθεσε καταγγελία κατά της Google για μονοπωλιακές πρακτικές, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφενός να καταστήσει την πλατφόρμα υπόλογη για συμπεριφορά που αντίκειται στους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και αφετέρου να επιβάλει διορθωτικά μέτρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά της τεχνολογίας της διαφήμισης.
Η Γαλλική Βουλή συστήνει την ενδυνάμωση του δικαιώματος των εκδοτών Τύπου
Το Γαλλικό Κοινοβούλιο προχώρησε στη συγκρότηση ερευνητικής επιτροπής για το δικαίωμα εκδοτών Τύπου. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι, αν και η συλλογική διαχείριση είναι η μόνη λύση που εξασφαλίζει ισορροπία δυνάμεων μεταξύ εκδοτών και πλατφορμών, μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ πλατφορμών και ΟΣΔ.
Η αγορά του βιβλίου στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιταλία κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας
Αύξηση στην αγορά του βιβλίου στις ευρωπαϊκές χώρες: +20% Γαλλία, +20% Ισπανία, +16% Ιταλία, 9% Νορβηγία, +9% Πολωνία, +8% Ολλανδία, +4% Αυστρία, +3% Γερμανία, +3% Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας για την κατάσταση της αγοράς του βιβλίου, κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας, στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιταλία, που παρουσίασε η Ένωση Ιταλών Εκδοτών.
Ο ΟΣΔΕΛ συνεργάζεται με τη FEP στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση της λίστας παρακολούθησης της πειρατείας
Η FEP συμμετέχει στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση της λίστας παρακολούθησης απομιμήσεων και πειρατείας, που καταρτίζει η Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο ΟΣΔΕΛ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της FEP, έστειλε αναλυτικές πληροφορίες για τους ιστότοπους που διακινούν παράνομα βιβλία, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέσω του Προγράμματος Antipiracy.
RESPECT: το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαδικτυακή πειρατεία που απευθύνεται στους νέους
Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) υλοποιεί πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) με τίτλο RESPECT. Οι στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα οφέλη της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και αφετέρου η ενθάρρυνση της χρήσης νόμιμων πηγών περιεχομένου στο διαδίκτυο.
Γυναίκες συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και υψώνουν τη φωνή τους κατά της έμφυλης βίας και κατά των γυναικοκτονιών
Το δίκτυο «Η φωνή της», που δημιουργήθηκε πρόσφατα από γυναίκες συγγραφείς, διαμορφώθηκε από την ανάγκη να αρθρώσουν και να ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές όλων των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία, σε όλες τις εκφάνσεις και τις μορφές της. Η φωνή τους έρχεται να ακουστεί σε μία σημαντική πολιτική και κοινωνική συγκυρία, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Τι πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές για τα πνευματικά δικαιώματα
Κυκλοφόρησε ο οδηγός που δημοσίευσε το Παρατηρητήριο για την Εκπαίδευση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει τις απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις που ανακύπτουν σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ