Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021
Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ
Στις 20 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ. Σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού Διανομής, η διάθεση των μη διανεμητέων και των παραγραφέντων ποσών, καθώς και η έγκριση των κρατήσεων για τα έξοδα διαχείρισης για το 2021. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου ΔΣ θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.
Τα σωματεία συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών ζητούν από το Υπουργείο Πολιτισμού την επίλυση του θέματος του δημόσιου δανεισμού
Το σύνολο σχεδόν των σωματείων που εκπροσωπούν συγγραφείς, μεταφραστές και εκδότες απηύθυναν σχετική επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με την επιστολή αυτή ζητούν να οριστεί άμεσα, κατ' εφαρμογή του νόμου, το ύψος και οι λεπτομέρειες καταβολής της εύλογης αμοιβής, καθώς και να καταργηθεί η εξαίρεση των σχολικών και ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους δικαιούχους.
Η αναβαθμισμένη οσδέλnet, ένα πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία του κόσμου του βιβλίου
Θερμή είναι η υποδοχή από τον κόσμο του βιβλίου της καινούργιας οσδέλnet, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους χρήστες, εξαιρετικά γρήγορη, διαθέτει πολλαπλά φίλτρα αναζήτησης, χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα δεδομένων, και προσφέρει βέλτιστη εμπειρία περιήγησης σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής δηλώσεων για δημοσιογράφους και αρθρογράφους για τη διανομή 2021
Οι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι υποβάλλουν δηλώσεις για τη διανομή εσόδων που προέρχονται από την εύλογη αμοιβή για την ιδιωτική αντιγραφή. Εφέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί διανομή εσόδων από την εύλογη αμοιβή 2% και στους δημοσιογράφους και αρθρογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.
Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του ΟΣΔΕΛ για τη χρήση συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού
Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν κατά τον έλεγχο που διεξήγαγε ο ΟΣΔΕΛ στα συνεργαζόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αδειοδότησης. Η συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη των πανεπιστημίων ήταν πολύ καλή και όπως διαπιστώθηκε, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η χρήση του συμπληρωματικού υλικού γίνεται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ