Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Η αναβαθμισμένη οσδέλnet, ένα πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία του κόσμου του βιβλίου

O Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) προχώρησε στην αναβάθμιση της βιβλιογραφικής βάσης οσδέλnet, για να προσφέρει στον κόσμο του βιβλίου ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο, που θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα ψηφιακή εποχή. Στόχος της καινούργιας οσδέλnet είναι να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των επαγγελματιών του βιβλίου (δημιουργών, εκδοτών, βιβλιοπωλών), των μελών της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, αλλά και του αναγνωστικού κοινού.

Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας, η καινούργια οσδέλnet έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς:

  • είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους χρήστες,
  • είναι εξαιρετικά γρήγορη,
  • διαθέτει πολλαπλά φίλτρα αναζήτησης,
  • χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα δεδομένων, και
  • προσφέρει βέλτιστη εμπειρία περιήγησης σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η οσδέλnet είναι η μόνη βιβλιογραφική βάση που ενημερώνεται απευθείας από τους εκδότες, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εγκυρότητα των δεδομένων της.

Επιπλέον, λόγω της online σύνδεσης των εκδοτών, η βάση υποστηρίζει την ενιαία τιμή του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει ανά τίτλο τη δυνατότητα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των εξής στοιχείων: διαθεσιμότητα, τιμή και ημερομηνία λήξης της ισχύος της ενιαίας τιμής.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 40 ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία σύνδεσης με την οσδέλnet και καθημερινά η ζήτηση μεγαλώνει. Παράλληλα, η επισκεψιμότητά της αυξάνεται αλματωδώς, καθώς εκατοντάδες χρήστες, ιδιώτες και επαγγελματίες, την έχουν επιλέξει ως εργαλείο για να δημιουργούν τις λίστες της επιλογής τους (αγαπημένα), ανάλογα με τις προσωπικές και επαγγελματικές τους ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τίτλοι βιβλίων που καταχωρούνται στην οσδέλnet, εντάσσονται αυτόματα και στο πρόγραμμα καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας (Πρόγραμμα Anti-piracy), που υλοποιεί ο ΟΣΔΕΛ.

Η ομάδα της οσδέλnet είναι πάντα στη διάθεση των ανθρώπων του βιβλίου για να παράσχει τεχνική υποστήριξη, αλλά και για να συζητήσει προτάσεις που θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της βάσης.

Η οσδέλnet είναι η βιβλιογραφική βάση σας.

(Απρίλιος 2021)

  Επιστροφή