Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021
Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ
Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ. Δικαίωμα συμμετοχής στην ΕΓΣ έχουν όλα τα τακτικά μέλη του Οργανισμού. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν στην επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο.
Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής δηλώσεων για τους εκδότες Τύπου
Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τους εκδότες Τύπου διενεργείται μία φορά τον χρόνο. Εφέτος, για πρώτη φορά θα γίνει διανομή εσόδων εύλογης αμοιβής 2% και στους εκδότες ενημερωτικών ιστοσελίδων. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων και την επικαιροποίηση του παραρτήματος λήγει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείς κατάλογοι των βραβείων 2021 του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ
Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και τα βραβεία προώθησης της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021, η οποία, λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα μεταδοθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 2 Απριλίου και ώρα 19:00.
"Πίσω από κάθε βιβλίο": καμπάνια του Συμβουλίου Ευρωπαίων Συγγραφέων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2021
Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (European Writers’ Council), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, που εορτάζεται στις 23 Απριλίου, διοργανώνει καμπάνια με τίτλο «Πίσω από κάθε βιβλίο βρίσκεται ένας συγγραφέας, ένας μεταφραστής, μια ζωή» (Behind every book is a writer, a translator, a life) και καλεί τους συγγραφείς να συμβάλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Μελέτη της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο του βιβλίου το 2020
Η μελέτη ανέδειξε την ανομοιογένεια του τοπίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την ισχυρή βούληση του κλάδου να ξεπεράσει τις δυσκολίες, καθώς εκδότες και βιβλιοπώλες επέδειξαν εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες, επινοώντας καινοτόμες λύσεις. Το δεδομένο είναι ότι η ανάγκη για λήψη άμεσων ενισχυτικών μέτρων από τις κυβερνήσεις είναι επιτακτική.
Αναγνώσεις βιβλίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια νέα μορφή πειρατείας στον καιρό της πανδημίας
Η υγειονομική κρίση, που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητά μας, η οποία πλέον έχει γίνει ψηφιακή. Η νέα αυτή συνθήκη έχει οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση των περιστατικών ψηφιακής πειρατείας, καθώς και στην εμφάνιση νέων μορφών.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος
Ανακοινώθηκε, με απόφαση της υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως, τo νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ)-Διόφαντος. Ο Αντώνης Καρατζάς, εκδότης και πρόεδρος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ, ορίστηκε μέλος του νεοσύστατου ΔΣ, ως ειδικός επιστήμονας στα εκδοτικά θέματα.
Συγγραφείς, εκδότες και ΟΣΔ συζητούν για την ανάκαμψη, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα του βιβλίου
Η IFRRO, η EVA, το EWC και η FEP διοργανώνουν κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων, με τίτλο "Re:start conversations”. Στην εναρκτήρια συζήτηση ο Γιωργανδρέας Ζάννος, εκπροσωπώντας την IFRRO, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΟΣΔΕΛ για την υποστήριξη των συμβασιούχων του. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η συλλογική διαχείριση, προασπίζοντας τα δικαιώματα των δημιουργών, στη νέα ψηφιακή εποχή.
Από τη μεταφράση στην καινοτομία: πώς το νέο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» θα στηρίξει το βιβλίο
Σε άρθρο του, ο Ενρίκο Τουρίν παρουσιάζει τις ευκαιρίες στήριξης του κλάδου του βιβλίου, που παρέχει το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027». Με αυξημένο προϋπολογισμό ύψους 2,4 δις ευρώ, το νέο πρόγραμμα στοχεύει αφενός, στην προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας και κληρονομιάς και αφετέρου, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών της Ευρώπης.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ