Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή δικαιωμάτων 2020 σε συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες
Αυξημένο κατά 36% θα είναι για το έτος 2020 το ποσό που θα διανείμει ο ΟΣΔΕΛ, σε περισσότερους από 4.500 συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.969.726€, έναντι 1.450.933,45€, που διανεμήθηκε το 2019.
Ο κύκλος της γραφής στην εκπαίδευση, μια δράση του ΟΣΔΕΛ για την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας
Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ο ΟΣΔΕΛ μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υλοποιήσει δράση ενημέρωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τίτλο Ο κύκλος της γραφής στην εκπαίδευση.
Νέος ευρωπαϊκός ΟΣΔ θα διεκδικήσει τα δικαιώματα των εκδοτών Τύπου έναντι των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών
Οι γάλλοι και οι γερμανοί εκδότες Τύπου επίσπευσαν την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, με έδρα τη Γαλλία. Με την πρωτοβουλία αυτή στοχεύουν αφενός, στη διασφάλιση του δικαιώματος των εκδοτών Τύπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου, στη δημιουργία ενός one-stop-shop, που θα απευθύνεται στις ψηφιακές πλατφόρμες.
Στις 13 Οκτωβρίου το μεγάλο, online, διεθνές συνέδριο "ReBoot: Books, Business & Reading”
Διοργανώνεται στις 13 Οκτωβρίου 2020, μία μέρα πριν την εφετινή, ψηφιακή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τo online, διεθνές συνέδριο "ReBoot: Books, Business & Reading”, που απευθύνεται σε εκδότες, βιβλιοπώλες και στελέχη του κλάδου του βιβλίου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή τους παίκτες-κλειδιά του κλάδου και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για την επανεκκίνηση του κλάδου.
H Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας «μπλοκάρει» 263 domain names για online πειρατεία
Με απόφασή της η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ), διέταξε τη διακοπή πρόσβασης σε 263 συνολικά ονόματα χώρου (domain names), που συνδέονται με δραστηριότητες online πειρατείας.
Τα μουσικά βιβλία υπάγονται πλέον στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%
Τα μουσικά βιβλία (παρτιτούρες κ.ά.), από την 1η Αυγούστου 2020, υπάγονται πλέον στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%. Με τη ρύθμιση αυτή αποκαθίσταται μια αδικαιολόγητη παράλειψη εις βάρος των εκδοτών μουσικών βιβλίων, αλλά και της μουσικής κοινότητας εν γένει.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ