Δεν εμφανίζεται σωστά το email; Δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΜΑΪΟΣ 2019 fb.png

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαιώνεται για τους συνταξιούχους ότι τα πνευματικά δικαιώματα δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές

Διευκρινίστηκε, οριστικά, από τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Αναστάσιο Πετρόπουλο, το ότι οι συνταξιούχοι που αποκομίζουν έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα δεν καταβάλλουν καμία ασφαλιστική ή άλλη εισφορά και δεν υπόκεινται σε καμία περικοπή της κύριας σύνταξης τους. Η διευκρίνιση αυτή, η οποία είναι αποτέλεσμα της καθοριστικής συμβολής του κου Γιώργου Χουλιάρα, προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων και του ΟΣΔΕΛ, είναι σημαντική αφού διευκολύνει τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που αποδίδουν πνευματικά δικαιώματα στην εκτέλεση του έργου τους. Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή του ΟΣΔΕΛ στη ΔΕΒΘ

Ο ΟΣΔΕΛ συμμετείχε στη 16η ΔΕΒΘ με δικό του περίπτερο και οργάνωσε εκδήλωση/συζήτηση με τίτλο: «Ο ΟΣΔΕΛ, οι Συγγραφείς και οι Εκδότες».
Η 16η ΔΕΒΘ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με 290 περίπτερα, 60.000 επισκέπτες 500 επιτυχημένες εκδηλώσεις, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους συμβασιούχους μας συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες αλλά και να ενημερώσουμε το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό για τον ρόλο του ΟΣΔΕΛ στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, στη στήριξη της δημιουργίας και στη διευκόλυνση της γνώσης.

περισσότερα »

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική έρευνα για την ανάγνωση

Μετά την τελευταία έρευνα ανάγνωσης που είχε πραγματοποιήσει το ΕΚΕΒΙ πριν από εννέα χρόνια, (το 2010), η QED Market Research σε συνεργασία με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ανέλαβαν την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2018 ποσοτική πανελλαδική έρευνα αναγνωστικής συμπεριφοράς με προσωπικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο σε δείγμα 1.674 ατόμων ηλικίας 18-74 ετών.

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη του Γιωργανδρέα Ζάννου στον Βασίλη Καλαμαρά / Enetpress

O Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Καλαμαρά, για τον ΟΣΔΕΛ, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα, το ζήτημα της αναπαραγωγής βιβλίων και άρθρων για εκπαιδευτικούς σκοπούς, το πρόγραμμα λογοκλοπής, το κοινωνικό και πολιτιστικό έργο του ΟΣΔΕΛ κ.α. Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.

-
graphic.jpg

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Πετσόπουλος, Η απαξίωση της πνευματικής εργασίας των συγγραφέων και των βιβλίων στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη δεύτερη έκδοση του τόμου «Σελίδες στην Οθόνη ή σε Χαρτί» εκδόσεις Guttenberg και την εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το μέλλον του βιβλίου, στις 16 Απριλίου, ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος έκανε ορισμένες καίριες παρατηρήσεις, οι οποίες θέτουν πολλούς και αξιοσημείωτους προβληματισμούς. Μπορείτε να δείτε εδώ το άρθρο του Σταύρου Πετσόπουλου όπως δημοσιεύθηκε στην The Athens review of books.


-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100
Fax: 210-3849105


Διαγραφή από τη λίστα