Δεν εμφανίζεται σωστά το email; Δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 fb.png

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

O ΟΣΔΕΛ στη ΔΕΒΘ

Ο ΟΣΔΕΛ συμμετέχει για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο (stand 9, Περίπτερο 15) στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με σκοπό να ενημερώσει τους συγγραφείς, εκδότες, χρήστες και το ευρύτερο κοινό για τον ρόλο και τη δράση του καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Επίσης, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00 ο ΟΣΔΕΛ οργανώνει και σας προσκαλεί σε συζήτηση (αίθουσα ΒΑΒΕΛ, Περίπτερο 15) με τίτλο «Ο ΟΣΔΕΛ, οι Συγγραφείς και οι Εκδότες» για το έργο του σε σχέση με τη συλλογική διαχείριση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των Συγγραφέων, Μεταφραστών, Δημοσιογράφων και Εκδοτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το 3ο χορηγικό πρόγραμμα του ΟΣΔΕΛ

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), βάσει του καταστατικού του στηρίζει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που προτίθενται να διοργανώσουν εκδηλώσεις ή δράσεις πολιτιστικής προσφοράς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, να συμμετέχουν στο 3ο πρόγραμμα χορηγιών του οργανισμού. Για το 2019 ο ΟΣΔΕΛ επέλεξε τον παρακάτω άξονα/στόχο πολιτιστικών δράσεων:
Προβολή συγγραφέων και του έργου τους στην κατηγορία της λογοτεχνίας – ποίησης - δοκιμίου.

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Το πρόγραμμα Antipiracy του ΟΣΔΕΛ εντοπίζει παράνομα αναρτημένα αντίτυπα βιβλίων

Τα δύο τελευταία χρόνια ο ΟΣΔΕΛ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ερευνά συστηματικά και οργανωμένα την παράνομη διάθεση ηλεκτρονικών αντιτύπων ελληνικών βιβλίων στο διαδίκτυο και πρόσφατα ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καταπολέμησης της πειρατείας.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΔΕΛ επένδυσε στην ανάπτυξη ενός συστήματος αναζήτησης πειρατικών αντιτύπων, το οποίο βασίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές του είδους και υποστηρίζεται από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη με ενεργή δράση στην καταπολέμηση της πειρατείας.

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πράσινο φως από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νέα οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισε τη νέα οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε συνέχεια της υπερψήφισής της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μεταρρύθμιση αυτή προτάθηκε για πρώτη φορά από την Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2016 προκειμένου να εκσυγχρονίσει τους κανόνες της ΕΕ που χρονολογούνται από το 2001(!), όταν δεν υπήρχαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο κατά παραγγελία, ψηφιοποίηση των συλλογών τέχνης των μουσείων και πολλά άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας. περισσότερα »

-
graphic.jpg

ΕΛΛΑΔΑ

Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού

Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία παρακολουθήσαμε τη διαβούλευση και την ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΟΑ για την ίδρυση του νέου Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού. Ο νέος φορέας θα έχει ως σκοπό του τον καθορισμό, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εθνικής πολιτικής για την προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό αλλά και την ενίσχυση της ανάγνωσης στη χώρα μας. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα στην υποστήριξη της καινοτομίας και της προσβασιμότητας μέσω της έρευνας και ανάπτυξης συνεργατικών σχεδίων με συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, κριτικούς και εν γένει επαγγελματίες που συνδέονται με την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης του βιβλίου. περισσότερα »

-
graphic.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Ο ΟΣΔΕΛ στήριξε τις ημερίδες για τη Φιλαναγνωσία και τα Πνευματικά Δικαιώματα στα Ψηφιακά Μέσα

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων με τη στήριξη του ΟΣΔΕΛ και της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» διοργάνωσε στις 15 και 16 Απριλίου δυο μεγάλες ημερίδες για τη Φιλαναγνωσία και τα Πνευματικά Δικαιώματα στα Ψηφιακά Μέσα, στο Σεράφειο. περισσότερα »

-
graphic.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ στην ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του Βιβλίου

Στις 16 Απριλίου 2019 οι Εκδόσεις Gutenberg οργάνωσαν μια Ανοιχτή Συζήτηση για το το Μέλλον του Βιβλίου, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ κος Αντώνης Καρατζάς ο οποίος μίλησε για τον ρόλο του ΟΣΔΕΛ και ταυτόχρονα διερεύνησε το κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης: "Σελίδες στην οθόνη ή στο χαρτί; " Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του κου Καρατζά εδώ.

-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100
Fax: 210-3849105


Διαγραφή από τη λίστα