Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΡΤΙΟΣ 2024
Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ: Καμπάνια για την έρευνα «Παιδί και ανάγνωση»
Μήνας βιβλίου θα είναι για τον ΟΣΔΕΛ ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση», η οποία θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου (μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων) με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ μιλά για τη διεθνή αδειοδότηση στη γερμανική PMG Presse-Monitor
Συνέντευξη του Διευθυντή του ΟΣΔΕΛ φιλοξενήθηκε στο ενημερωτικό δελτίο της PMG, της εταιρίας των γερμανών εκδοτών Τύπου που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται την πλατφόρμα δημοσιογραφικού περιεχομένου για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών αποδελτίωσης και επικοινωνίας. Ο κ. Ζάννος αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι εκδότες και οι αλλοδαποί χρήστες από τη συνεργασία ΟΣΔΕΛ και PMG.
Οι νέες συμπράξεις της οσδέλnet προς όφελος των επαγγελματιών του βιβλίου
Η οσδέλnet, παράλληλα με την αναβάθμιση των λειτουργιών της, προχωρά σε συνεργασίες με φορείς από τον κλάδο του βιβλίου. Στην κατεύθυνση αυτήν, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διασύνδεση με τις πλατφόρμες JukeBooks, «Εύδοξος» και «Βιβλιοδανός». Ο κόσμος του βιβλίου ανακαλύπτει καθημερινά τις υπηρεσίες της οσδέλnet και αγκαλιάζει τη βιβλιογραφική βάση του ΟΣΔΕΛ.
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2023: Στη Ρέα Γαλανάκη το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων
Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2023. Στη Ρέα Γαλανάκη απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για τη συνολική προσφορά της. Το Βραβείο Μυθιστορήματος στην Ισμήνη Καρυωτάκη, το Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας στον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, το Βραβείο Ποίησης στον Σταύρο Ζαφειρίου, το Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής στον Χρήστο Λούκο και το Βραβείο Μαρτυρίας-Bιογραφίας-Χρονικού-Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας στους Σπύρο Παπαϊωάννου και Κώστα Βλησίδη.
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023. Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία του Οργανισμού με το Ελληνικό Τμήμα της IBBY, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» και την παρουσίασή της στο ευρύ κοινό στις 22 Απριλίου.
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Χάρτης» για το 2023
Το διαδικτυακό περιοδικό λόγου και τέχνης «Χάρτης» συνεχίζει για τρίτη χρονιά την απονομή ετήσιων λογοτεχνικών βραβείων. Η διάκριση αυτή προέρχεται από μια ευρεία ομάδα τακτικών συνεργατών του περιοδικού, οι οποίοι πρότειναν έως τρία βιβλία ανά είδος λόγου (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, μετάφραση και βιβλίο για παιδιά), που εκδόθηκαν το 2023.
Οι διεθνείς οργανώσεις συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοπωλών και βιβλιοθηκών κάνουν έκκληση για σεβασμό των βασικών ελευθεριών
Η Διεθνής Ένωση Εκδοτών (IPA) δημοσίευσε ανακοίνωση για την ελευθερία της έκφρασης, της ανάγνωσης και της έκδοσης, την οποία συνυπογράφει με τις διεθνείς ενώσεις συγγραφέων, βιβλιοπωλών και βιβλιοθηκών. Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει τον ουσιαστικό και αλληλένδετο χαρακτήρα των παραπάνω βασικών ελευθεριών και καλεί κυβερνήσεις και πολίτες να διασφαλίσουν ότι θα γίνονται σεβαστές στον νόμο και στην πράξη.
Η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας επιβάλλει πρόστιμο ύψους 250 εκατ. ευρώ στην Google για παραβίαση της συμφωνίας για τα μέσα ενημέρωσης
Η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου την επιβολή προστίμου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζονται με το νέο δικαίωμα εκδότη Τύπου. Με άλλα λόγια επειδή ο τεχνολογικός κολοσσός δεν τήρησε μέρος των δεσμεύσεών του προς τους γάλλους εκδότες Τύπου σχετικά με την αδειοδότηση περιεχομένου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2024 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ