Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Η οσδέλnet στηρίζει τα φυσικά βιβλιοπωλεία
και προχωρά στον σχεδιασμό νέας εφαρμογής
για τις ανάγκες τους

Η ομάδα της οσδέλnet αφού επεξεργάστηκε τα αιτήματα των χρηστών και εξέτασε τις μηχανογραφικές δυνατότητες της βάσης, αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός νέου interface αποκλειστικά για τα φυσικά βιβλιοπωλεία. Η νέα πρωτοβουλία της ομάδας της οσδέλnet στοχεύει στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους και στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των βιβλιοπωλών αλλά και των εκδοτών.

Η Wikipedia μετά από καταγγελία του ΟΣΔΕΛ διαγράφει παράνομα αναρτημένο λήμμα
Το Τμήμα Anti-piracy έγινε πρόσφατα αποδέκτης καταγγελίας που υπέβαλε συμβασιούχος του Οργανισμού, με αντικείμενο ανάρτηση στη Wikipedia. Το Τμήμα διερεύνησε την υπόθεση και αναζήτησε τα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την καταγγελία στους διαχειριστές της ιστοσελίδας. Μετά την εξέταση από τη Wikipedia του υλικού, το αίτημα του ΟΣΔΕΛ για διαγραφή ολόκληρου του λήμματος έγινε δεκτό.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες
των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2023
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2023. Οι βραχείες λίστες συνοδεύονται από αιτιολογημένη έκθεση κάθε Επιτροπής, στην οποία εξετάζονται οι τάσεις της λογοτεχνικής παραγωγής, αποτιμάται η στάθμη των λογοτεχνικών έργων της υπό κρίση περιόδου και αναφέρεται η αιτιολογημένη γνώμη κάθε Επιτροπής συνολικά και κάθε μέλους της ξεχωριστά.
Η Τσεχική Δημοκρατία καθιερώνει
μηδενικό ΦΠΑ στα βιβλία
Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, την Ουκρανία και τη Γεωργία, η Τσεχία είναι η επόμενη χώρα της Ευρώπης που θεσπίζει μηδενικό ΦΠΑ στα βιβλία. Οι εκπρόσωποι του τσεχικού κλάδου βιβλίων ελπίζουν ότι η απαλλαγή του βιβλίου από τον ΦΠΑ θα μπορούσε να προσφέρει την πολυπόθητη στήριξη στους εκδότες και τους βιβλιοπώλες της χώρας και να βελτιώσει εν τέλει την κατάσταση στην αγορά.
Ανοιχτό κάλεσμα για τα μικρά βιβλιοπωλεία
που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2024
Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και διοργανώνουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Η εφετινή διοργάνωση θέλει να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Τα μικρά βιβλιοπωλεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 25 Μαρτίου.
Νέο πρωτόκολλο για την προστασία
του ελεύθερου περιεχομένου από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
Ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από εκπροσώπους φορέων του εκδοτικού χώρου (FEP, AIE, EDRLab), σχεδίασε και ανέπτυξε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (Text and Data Mining Reservation Protocol – TDMRep), προκειμένου οι εκδότες βιβλίου ή Τύπου να μπορούν να εξαιρούν το σύνολο ή μέρος του περιεχομένου που διαθέτουν στο διαδίκτυο από την επεξεργασία του από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.
Η αμερικανική σύμπραξη μέσων ενημέρωσης χαιρετίζει τον νόμο για την προστασία
της δημοσιογραφίας
Η News/Media Alliance, με ανακοίνωσή της, επικροτεί τον γερουσιαστή Steve Stadelman, πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ο οποίος εισήγαγε στη Γερουσία του Ιλινόις τον νόμο για την προστασία της δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, οι πλατφόρμες Big Tech, όπως η Meta και η Google, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν στους εκδότες Τύπου αποζημίωση για τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2024 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ