Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Ολοκληρώθηκε, με χορηγό τον ΟΣΔΕΛ,
το 3ο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
για τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς
Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός του 3ου Προγράμματος «Νηπιοβιβλιοσκώληκες». Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, 400 μαθητές, από 21 Νηπιαγωγεία πραγματοποίησαν 9.493 αναγνώσεις. Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία της περιοχής. Η διαδικτυακή εφαρμογή που υποστηρίζει το πρόγραμμα είναι χορηγία του ΟΣΔΕΛ.
Η οσδέλnet στο πλευρό των εκδοτών
με διοργάνωση νέων εκπαιδευτικών συναντήσεων

Η ομάδα της οσδέλnet, συνεχίζοντας συστηματικά την προσπάθεια ενημέρωσης των εκδοτικών επιχειρήσεων, σχεδιάζει παρουσιάσεις, που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών, μέσα από διάλογο και ζωντανά παραδείγματα, προκειμένου οι νέοι χρήστες να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν την εφαρμογή των εκδοτών.

Ο ΟΣΔΕΛ χορηγός των βραβείων
«Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα»
για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς
Για πρώτη χρονιά εφέτος ο ΟΣΔΕΛ ήταν χορηγός των βραβείων «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να συνοδεύσει τα βραβεία με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ για τον/την πρωτοεμφανιζόμενο/η ποιητή/ποιήτρια και 1.500 ευρώ για τον/την πρωτοεμφανιζόμενο/η πεζογράφο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών του σκοπών, η οποία στοχεύει στη στήριξη των νέων δημιουργών.
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2023
Η Ακαδημία Αθηνών, στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία, απένειμε τα βραβεία της σε πρόσωπα που συνεισφέρουν στις επιστήμες και στις τέχνες. Ως αντιπρόεδρος για το 2024 και ως πρόεδρος για το 2025 εξελέγη ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Μιχάλης Τιβέριος, ενώ πρόεδρος για το 2024 θα είναι ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής. Το Αργυρό Μετάλλιο απονεμήθηκε στον αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου-Βενετά.
Αύξηση σε αξία των εμπορικών βιβλίων
στην Ιταλία το 2023 παρά τη μείωση
των πωλήσεων ανά αντίτυπο
Σύμφωνα με την έκθεση για την κατάσταση της ιταλικής αγοράς βιβλίου, την οποία παρουσίασαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών (AIE) και της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), στο κλείσιμο των εργασιών της Scuola per Librai Umberto e Elisabetta Mauri, η ιταλική αγορά βιβλίου το 2023 είδε αύξηση κατά 0,8% σε αξία των εμπορικών εκδόσεων, με μικρή μείωση στον αριθμό των πωληθέντων αντιτύπων.
Οι τσέχοι εκδότες Τύπου ενώνονται
για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους
έναντι των τεχνολογικών κολοσσών
Οι τσέχοι εκδότες Τύπου συνασπίστηκαν και δημιούργησαν την Ένωση Αδειοδότησης Εκδοτών Τσεχίας. Στόχος της εν λόγω Ένωσης είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι τσέχοι εκδότες, όπως και οι δανοί συνάδελφοί τους, αντιλήφθηκαν ότι μόνο αν ο κλάδος ενωθεί και συνεργαστεί, θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, αποκτώντας βάσιμες ελπίδες για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας.
Τα ευρωπαϊκά όργανα κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τους κανόνες που θα διέπουν
την τεχνητή νοημοσύνη
Τα ευρωπαϊκά όργανα κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με την πρόταση εναρμονισμένων κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ). Το νομοσχέδιο ως στόχο έχει να διασφαλίσει ότι οι τεχνολογίες ΤΝ που διατίθενται και χρησιμοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είναι ασφαλείς και σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2024 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ