Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Η Google καταλήγει σε συμφωνία με τον Καναδά για την αποζημίωση των εκδοτών Τύπου
Ο τεχνολογικός γίγαντας και η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσαν στις 29 Νοεμβρίου συμφωνία βάσει της οποίας η Google θα αποζημιώνει με 73,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ετησίως τους καναδούς εκδότες Τύπου για την εκμετάλλευση του ειδησεογραφικού τους περιεχομένου. Η συμφωνία αυτή έρχεται να εκτονώσει την κρίση μεταξύ της Google και της κυβέρνησης του Καναδά, η οποία είχε ξεσπάσει λόγω του νόμου C-18 για την προστασία των ειδήσεων στο διαδίκτυο.
Επιτακτική η ανάγκη των επαγγελματιών του βιβλίου για μία ενημερωμένη και σύγχρονη βιβλιογραφική βάση

Η οσδέλnet δεν είναι απλώς μια βιβλιογραφική βάση που καταγράφει την εκδοτική παραγωγή, αλλά και ένα δυναμικό και αξιόπιστο εργαλείο, σχεδιασμένο να ενημερώνει για τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των βιβλίων. Η βάση υποστηρίζει τη λειτουργία της ενιαίας τιμής, εξοικονομεί ανθρώπινους και υλικούς πόρους και εν τέλει αυξάνει τις πωλήσεις, προς όφελος του κλάδου και των μικρών βιβλιοπωλείων.

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκδοτών και βιβλιοπωλών η εκδήλωση για την οσδέλnet
Πραγματοποιήθηκε στο Innovathens της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΣΔΕΛ, με την υποστήριξη των ενώσεων εκδοτών και βιβλιοπωλών, με θέμα τη διασύνδεση της αγοράς του βιβλίου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κλάδος χρειάζεται μία ενιαία και δυναμική βιβλιογραφική βάση, η οποία θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση υλικών και ανθρώπινων πόρων καθώς και πολύτιμου χρόνου.
Ο ΟΣΔΕΛ συνεχίζει να στηρίζει τους συμβασιούχους του μέσω των Προγραμμάτων Οικονομικής Αρωγής
Ο ΟΣΔΕΛ από την ίδρυσή του διαθέτει μέρος των εσόδων του για κοινωνικούς σκοπούς προς όφελος των συμβασιούχων του. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το Ε΄ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής μέσω του οποίου θα διατεθούν, με βάση κοινωνικά κριτήρια, συνολικά 95.000 ευρώ ως έκτακτη διανομή σε 39 συγγραφείς, 25 δημοσιογράφους και 12 μεταφραστές.
Ο ΟΣΔΕΛ στη 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Λεμεσού | ‘Ενας απολογισμός 
Ο ΟΣΔΕΛ, ως υποστηρικτής της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Λεμεσού, συμμετείχε με περίπτερο καθώς και με πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθυνόταν στους επαγγελματίες του βιβλίου. Ο Οργανισμός πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τις ενώσεις συγγραφέων και εκδοτών της Κύπρου καθώς επίσης και με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
Με ενέργειες του ΟΣΔΕΛ καταργήθηκε ομάδα που αναρτούσε βιβλία στο Facebook παράνομα
Το Τμήμα Antipiracy διαχειρίστηκε με επιτυχία καταγγελία που υπέβαλε συμβασιούχος και η οποία αφορούσε την παράνομη δραστηριότητα ομάδας στο Facebook. Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της πειρατείας βιβλίων στο διαδίκτυο, η οποία προσβάλλει κατάφορα τα δικαιώματα δημιουργών και εκδοτών θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου του βιβλίου, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΟΣΔΕΛ.
Οι δαπάνες για το βιβλίο στο Μιλάνο ξεπέρασαν ακόμα και το ποδόσφαιρο!
Οι κάτοικοι του Μιλάνου, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών, ξόδεψαν το 2022 167,2 εκατ. ευρώ για βιβλία και αντικείμενα που σχετίζονται με τα βιβλία. Το ποσό αυτό ξεπέρασε ακόμα και το ποδόσφαιρο, το οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με δαπάνες 104,4 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό στο Μιλάνο, την έδρα δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως είναι η Μίλαν και η Ίντερ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ