Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Ο ΟΣΔΕΛ χορηγός του 3ου προγράμματος φιλαναγνωσίας για τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς
Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά λίστες με τις αναγνώσεις και τις εντυπώσεις τους μέσα από μια διαδικτυακή εφαρμογή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι χορηγία προς τις βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Η εφαρμογή υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.
Οι νέες υπηρεσίες της οσδέλnet εξοικονομούν ανθρώπινους και υλικούς πόρους για τους εκδότες
Ο σχεδιασμός της οσδέλnet βασίζεται στο διεθνές πρότυπο ΟΝΙΧ 3.0 for books. Αξιοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό, η ομάδα της οσδέλnet έχει ξεκινήσει συνεργασίες, με στόχο τη διασύνδεση μεταξύ των μηχανογραφικών συστημάτων των εκδοτικών επιχειρήσεων και της βάσης. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα καταχωρίζονται μόνον μία φορά και οι εκδότες εξοικονομούν ανθρώπινους και υλικούς πόρους.
Ο περιορισμός της διαδικτυακής πειρατείας απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνεργασίες
Ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα του προγράμματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ, σύμφωνα με τα οποία έχει μειωθεί ο αριθμός των σαρωμένων ελληνικών βιβλίων στις πλατφόρμες scribd.com και issuu.com, που διακινούν παράνομα περιεχόμενο που προστατεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ένας έλληνας πανεπιστημιακός στη βραχεία λίστα για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας
Ανάμεσα στους έξι υποψηφίους για το εφετινό βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας βρίσκεται και ένας ελληνικής καταγωγής πανεπιστημιακός. Ο Δημήτρης Ξυγαλατάς, είναι αναπληρωτής καθηγητής ανθρωπολογίας και ψυχολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το βιβλίο του κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Η δύναμη της τελετουργίας: Συμβολικές πράξεις που μας ενώνουν, μας χωρίζουν και μας εμπνέουν».
Συνεχίζεται η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων και την περίοδο 2023-2024
Η Εταιρεία Συγγραφέων συνεχίζει και την περίοδο 2023-2024 τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης που διοργανώνει. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες διαβάζουν τα έργα και συναντούν τους συγγραφείς της Εταιρείας. Υπεύθυνες συντονισμού της Λέσχης είναι η Μαριγώ Αλεξοπούλου και η Κλαίτη Σωτηριάδου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ