Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΪΟΣ 2023
Ο ΟΣΔΕΛ στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης | Ένας απολογισμός
Αυξημένη κατά 30% με 35%, σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019, ήταν η επισκεψιμότητα της 19ης ΔΕΒΘ, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η προσέλευση του νεανικού κοινού. Ο ΟΣΔΕΛ συμμετείχε στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με περίπτερο καθώς και με πρόγραμμα εκδηλώσεων, που απευθυνόταν τόσο στους επαγγελματίες του βιβλίου όσο και στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες.
Εντυπωσιακά τα στοιχεία για τους «Βιβλιοσκώληκες» του Δήμου Καλαμαριάς: 41 σχολεία, 1.150 μαθητές και 19.920 αναγνώσεις βιβλίων
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Βιβλιοσκώληκες» του Δήμου Καλαμαριάς, καταδεικνύοντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δημοτικές βιβλιοθήκες στην τοπική και τη σχολική κοινότητα. Εφέτος, το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας υποστηρίχθηκε από τη διαδικτυακή εφαρμογή που σχεδίασε ο ΟΣΔΕΛ και η οποία υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.
Θερμή η υποδοχή της αναβαθμισμένη CMS της οσδέλnet από τους εκδότες
Η αναβαθμισμένη CMS της οσδέλnet τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Για την υποστήριξη των χρηστών προγραμματίστηκαν 32 διαδικτυακές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάζονται οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και η εκπαίδευση των χρηστών. Μέχρι σήμερα 115 εκδοτικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, 138 καταχωριστές και εκδότες συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Οι εντατικοί έλεγχοι του ΟΣΔΕΛ οδήγησαν σε καταδίκη για παράνομη φωτοτύπηση
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση του ΟΣΔΕΛ, καταδίκασε ιδιοκτήτη φωτοτυπικού καταστήματος, ο οποίος αναπαρήγαγε χωρίς άδεια προστατευόμενα έργα του λόγου. Ο Οργανισμός, εκπροσωπώντας δημιουργούς και εκδότες, προασπίζεται τα πνευματικά τους δικαιώματα και διεξάγει σε σταθερή βάση, σε όλην την Ελλάδα, ελέγχους προς εντοπισμό όσων παρανομούν εις βάρος των δικαιούχων.
Απονεμήθηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Κόμικς τα Βραβεία 2023
Την Παρασκευή 12 Μαΐου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens 2023, πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2023. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2005 και συνεχίζει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, τα μέλη της οποίας ψηφίζουν τα καλύτερα κόμικς κάθε χρονιάς.
Στις 13 Ιουνίου η απονομή των βραβείων του περιοδικού «Ο αναγνώστης»
Ενόψει της τελετής απονομής, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη, ανακοινώθηκαν οι Μικρές Λίστες για τα Βραβεία 2023 του περιοδικού «Ο αναγνώστης». Από εφέτος καθιερώνεται και ένα νέο βραβείο. O εκδοτικός οίκος Le miel des anges θα επιλέξει ένα από τα βραβευμένα βιβλία για να εκδοθεί στη γαλλική γλώσσα, σε μετάφραση Michel Volkovitch και Ελένης Ζέρβα.
Στην Ιταλία, το 14% των αναγνωστών επιλέγει βιβλία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας μεταξύ αυτών που επηρεάζουν την αγορά βιβλίων στην Ιταλία. Ποσοστό 14% των ιταλών αναγνωστών δηλώνει ότι είναι ο καθοριστικός παράγοντας -μόνο η έκπτωση, με ποσοστό 17%, υπερέχει. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "Più libri più liberi” στη Ρώμη.
Ο ΟΣΔΕΛ συμμετείχε στην ημερίδα της ΕΔΙΠΤ με θέμα «Η δυναμική των περιοδικών σήμερα»
Ο ΟΣΔΕΛ συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), με θέμα: «Η δυναμική των περιοδικών σήμερα». Ο διευθυντής του Οργανισμού Γιωργανδρέας Ζάννος ήταν μεταξύ των ομιλητών στην πρώτη θεματική ενότητα, με τίτλο «Περιοδικός Τύπος και πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ενόψει της ψήφισης του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο εντείνουν τις πιέσεις
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για να εξαναγκάσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς σε καταβολή αμοιβής στους εκδότες Τύπου για την εκμετάλλευση του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους. Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις ψηφιακές αγορές, τον ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην ψηφιακή εποχή και να παράσχει ενισχυμένη προστασία στους καταναλωτές.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ