Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023
Κατακόρυφη η αύξηση των audiobooks το 2022 σύμφωνα με τις εγγραφές των εκδοτών στην οσδέλnet
Όπως προκύπτει από τις εγγραφές στη βιβλιογραφική βάση οσδέλnet, το 2022 αυξήθηκε κατακόρυφα η παραγωγή audiobook στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα παρήχθησαν 534 τίτλοι ηχητικών βιβλίων, έναντι 98 το 2021 και 113 το 2020. Όπως είναι προφανές, το 2022 είναι χρονιά-ορόσημο για την αγορά των ηχητικών βιβλίων στη χώρα μας.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες των βραβείων της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης
Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των πρώτων λογοτεχνικών βραβείων που θα απονείμει για βιβλία που εκδόθηκαν το 2022. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΘ: Βαγγέλης Τασιόπουλος, Χλόη Κουτσουμπέλη, Άννα Κουστινούδη, Γιώργος Γκόζης, Χρύσα Βλάχου, Μιχάλης Πιτένης και Γεωργία Μακρογιώργου.
Η ελληνική λογοτεχνία τον 21ο αιώνα: Συνέδριο του περιοδικού «Ο αναγνώστης»
Το Σάββατο 11 Μαρτίου θα διεξαχθεί το συνέδριο που οργανώνει το περιοδικό Ο Αναγνώστης με θέμα «Η ελληνική λογοτεχνία τον 21ο αιώνα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης». Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν σε τρία συνεχόμενα πάνελ με θέματα την πεζογραφία, την κριτική και την ποίηση.
H Ελλάδα θα είναι η πρώτη «Τιμώμενη Αγορά» της διοργάνωσης BolognaBookPlus
H Ελλάδα θα είναι η πρώτη «Τιμώμενη Αγορά» της BolognaBookPlus. Η εν λόγω διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε το 2020 ως πρωτοβουλία τη BCBF/BolognaFiere και της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών (AIE), λειτουργεί ως προέκταση της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Εφέτος, θα πραγματοποιηθεί 6 έως 9 Μαρτίου, εγκαινιάζοντας με την Ελλάδα τον θεσμό της «Τιμώμενης Αγοράς».
Η Ένωση Ιταλών Εκδοτών δημοσίευσε τα στοιχεία για την αγορά βιβλίου το 2022
«Ο ιταλικός εκδοτικός κλάδος συγκρατήθηκε και εδραιώθηκε σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, αλλά πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις», δήλωσε ο Ricardo Franco Levi, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών (AIE) και της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του σεμιναρίου που διοργάνωσε το ίδρυμα Scuola per Librai Umberto e Elisabetta Mauri.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες σε Google, Twitter, Meta και Apple
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με αυστηρότερους κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) ρυθμίζει τη διαχείριση κινδύνων και τον έλεγχο των τεχνολογικών εταιριών από εξωτερικούς ανεξάρτητους ελεγκτές. Επίσης στο εξής θα πρέπει να παρέχουν δεδομένα στις αρχές και στους ερευνητές καθώς και να υιοθετούν συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ