Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΜΑΪΟΣ 2021
Η αναβαθμισμένη οσδέλnet υποστηρίζει τον θεσμό της ενιαίας τιμής του βιβλίου και τη λειτουργία της αγοράς
Η βιβλιογραφική βάση οσδέλnet συνεχίζει τη διαδικασία εμπλουτισμού των δεδομένων της με στοιχεία και πληροφορίες, που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς και των βιβλιοπωλείων. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνονται, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι εργασίες για την αναλυτική ενημέρωση των καταχωρισμένων τίτλων που υπάγονται στην ενιαία τιμή.
Δημιουργοί, εκδότες και ΟΣΔΕΛ ενωμένοι κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο
Ο ΟΣΔΕΛ με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των συμβασιούχων του σχετικά με τις εξελίξεις από το μέτωπο της πειρατείας στο διαδίκτυο, καθώς και με τη λειτουργία του προγράμματος Anti-Piracy, σχεδίασε ένα σημείο αναφοράς στον ιστότοπο osdel.gr. Επίσης, από τον Μάιο εγκαινιάζει μία νέα μόνιμη στήλη στο μηνιαίο Newsletter με θέμα «Τα νέα του Anti-Piracy».
Σημαντικές εξελίξεις από το μέτωπο της καταπολέμησης της ηλεκτρονικής πειρατείας
Σε μία σημαντική δικαστική απόφαση το αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, εκδικάζοντας έφεση κατά της πρωτόδικής απόφασης, δεν μείωσε την ποινή του πρώτου βαθμού και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση ενός έτους αναστέλλοντας αυτή επί τριετία, καθώς και σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
Τον Ιούνιο η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ
Η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ, κατά την οποία θα λάβουν χώρα και οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου. Με πρόσφατες τροποποιήσεις του Καταστατικού, ο ΟΣΔΕΛ πρόβλεψε μία θέση μέλους για δημοσιογράφο και μία για εκδότη στο ΔΣ. Δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση έχουν όλα τα μέλη-συνέταιροι του Οργανισμού.
Επανεκκίνηση για το διευρυμένο Β' Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής των συμβασιούχων του ΟΣΔΕΛ
Επιτεύχθηκε η επανεκκίνηση του Β’ Προγράμματος Οικονομικής Αρωγής του ΟΣΔΕΛ με τη χρηματοδότηση του εν λόγω Προγράμματος από τα παραγραφέντα ποσά. Η εκταμίευση των ποσών, που αναλογούν στους συνολικά 81 δικαιούχους (συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και αρθρογράφους επιστημονικών περιοδικών), προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου 2021.
«Πώς οι πλατφόρμες σκοτώνουν τον Τύπο», άρθρο του Προέδρου του Czech News Center
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μηχανές αναζήτησης έχουν επικρατήσει, μονοπωλώντας πλέον την ενημέρωση. Με άρθρο του στο ενημερωτικό δελτίο του Press Database and Licensing Network (PDLN), ο Πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Τσεχία αποπειράται να χαρτογραφήσει την κατάσταση στη σχέση Τύπου και ψηφιακών πλατφορμών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.
Covid-19 και εκδοτικές επιχειρήσεις, ξανακοιτάζοντας τη χρονιά που πέρασε
Ποιος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας στον κλάδο του βιβλίου; Ποια είναι τα «μαθήματα» που πήραμε; Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές για το μέλλον; Ποιες αλλαγές ήρθαν για να μείνουν; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργάνωσε ο αμερικανικός όμιλος Ingram Content Group, με θέμα «Covid-19 και εκδοτικές επιχειρήσεις».
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ