Δεν εμφανίζεται σωστά το email; Δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 fb.png

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ψηφίστηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 348 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές, ενέκρινε την Τετάρτη 26 Μαρτίου, την ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στη χρήση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Η Οδηγία προκάλεσε πολύ έντονες αντιπαραθέσεις τόσο εντός Κοινοβουλίου όσο και εκτός, μεταξύ φορέων δημιουργών και φορέων καταναλωτών – τεχνολογικών εταιρειών και μέχρι την τελευταία στιγμή η κατάληξη ήταν αμφίβολη. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής σπάνια βουλευτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τόσο μεγάλη πίεση (μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λπ.).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Χρονοσήμανσης από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

Από τον Φεβρουάριο του 2019 οι δημιουργοί πάσης φύσεως έργων μπορούν να πιστοποιήσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Χρονοσήμανσης του ΟΠΙ.
Η υπηρεσία ηλεκτρονικής χρονοσήμανσης (time stamping) ταυτοποιεί, ουσιαστικά, το έργο κάθε δημιουργού συνδέοντας το αφενός με τον ίδιο και πιστοποιώντας, αφετέρου, την ύπαρξη του από την ώρα και την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για χρονοσήμανση.

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Πνευματική Ιδιοκτησία, Βιβλία και Συγγραφείς στο Ψηφιακό Περιβάλλον

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ημερίδα με θέμα: «Πνευματική Ιδιοκτησία, Βιβλία και Συγγραφείς στο Ψηφιακό Περιβάλλον». Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν εκτενώς, επίκαιροι προβληματισμοί σχετικά με τη διαχείριση, τη χρήση και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των βιβλίων και των συγγραφέων στο πολύπλοκο και συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

Η ελληνική λογοτεχνία στο εξωτερικό, του Γιώργου Χουλιάρα

Η θέση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό, η προσβασιμότητά της από ξένους αναγνώστες και εξωστρεφείς κατευθύνσεις και εμπόδια, όπου προσκρούει η διάδοση έργων που γράφονται στα ελληνικά, συνιστούν κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο για όσους εμπλέκονται, αλλά για όλους εκείνους που προβληματίζονται για τη θέση των ελληνικών γραμμάτων και της Ελλάδας στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι. περισσότερα »

-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100
Fax: 210-3849105


Διαγραφή από τη λίστα