Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Ξεκίνησε η διανομή πνευματικών δικαιωμάτων 2023 σε 6.000 συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ
Ξεκίνησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων σε περισσότερους από 6.000 συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί εφέτος ανέρχεται στα 3.131.634,99 ευρώ.
Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΟΣΔΕΛ
Διοικητικός απολογισμός, ισολογισμός-αποτελέσματα χρήσης και έκθεση διαφάνειας για το έτος 2022, καθώς και ο προγραμματισμός-προϋπολογισμός για το έτος 2023 μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο με τη συμμετοχή των τακτικών μελών του Οργανισμού.
H οσδέλnet υποστηρίζει τη διακίνηση των βιβλίων στην αγορά με νέες υπηρεσίες
Η υποστήριξη της διακίνησης των βιβλίων στην αγορά, με στόχο τη διευκόλυνση της δραστηριότητας εκδοτών και βιβλιοπωλών, αποτέλεσε βασική παράμετρο κατά την ανάπτυξη της νέας CMS της οσδέλnet. Για τον λόγο αυτόν σχεδιάστηκαν δύο τρόποι αυτόματης επικαιροποίησης των πεδίων «διαθεσιμότητα» και «τιμή» για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των εκδοτών.
Ο ΟΣΔΕΛ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαδικτυακής πειρατείας
Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης έρευνας στο διαδίκτυο, που διεξήγαγαν τα στελέχη του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ, εντοπίστηκε ιστότοπος που διακινούσε πειρατικό περιεχόμενο. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο Τμήμα από εκδότες-συμβασιούχους του Οργανισμού. Προκειμένου να επισπευσθεί η υποβολή αιτήματος στην ΕΔΠΠΙ, ΟΣΔΕΛ και ΕΠΟΕ συνεργάστηκαν και επιτεύχθηκε η άμεση διακοπή της παράνομης πρόσβασης στο προστατευόμενο περιεχόμενο.
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2022: Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων στη Μαρία Λαϊνά
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Παιδικού Βιβλίου για το 2022. Το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων απονεμήθηκε στη Μαρία Λαϊνά για τη συνολική προσφορά της στα Γράμματα. Τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία αποσκοπούν στην προβολή και τη διάδοση της ελληνικής γραφής και σκέψης, καθώς και στην υποστήριξη της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία του διαδικτυακού περιοδικού «Ο αναγνώστης» για το 2023
Με το Μεγάλο Βραβείο του του διαδικτυακού περιοδικού «Ο αναγνώστης» τιμήθηκε ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, ενώ με το Βραβείο «Νίκος Θέμελης» η Νάση Τουμπακάρη. Κατά την εφετινή απονομή, ανακοινώθηκε επίσης ότι ο εκδοτικός οίκος "Le miel des anges” θα εκδώσει στα γαλλικά, σε μετάφραση Michel Volkovitch και Ελένης Ζέρβα, το βιβλίο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, «Η νοσταλγία της απώλειας», που τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος.
Ανακοινώθηκε η έκθεση της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών με στοιχεία για τη βιβλιοπωλική αγορά
Στο πλαίσιο του έργου RISE, που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή και Διεθνής Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), δημοσιεύθηκε η έκθεση που παρουσιάζει επτά περιπτωσιολογικές μελέτες από ισάριθμες χώρες. Στόχοι της εν λόγω έκθεσης είναι αφενός η κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος επιστροφών στην αγορά του βιβλίου στην Ευρώπη και αφετέρου η καταγραφή των επιπτώσεών του στον κλάδο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για άσκηση μονοπωλιακών πρακτικών στη διαδικτυακή διαφήμιση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποιώντας αιτιάσεις στη Google ξεκίνησε την έρευνα για εικαζόμενες παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ και στρέβλωση του ανταγωνισμού στον κλάδο της διαφημιστικής τεχνολογίας. Αυτό που προσάπτει η Επιτροπή στον τεχνολογικό κολοσσό είναι ότι ευνοεί τις δικές του υπηρεσίες προβολής διαδικτυακών διαφημίσεων εις βάρος των ανταγωνιστικών παρόχων, των διαφημιστών και των διαδικτυακών εκδοτών.
H IFRRO ενημερώνει για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, τροφοδοτώντας καθημερινά τα πρωτοσέλιδα. Η IFRRO, η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, μέλος της οποίας είναι και ο ΟΣΔΕΛ, καταγράφει ορισμένες από τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
Νέα έκδοση για τη συλλογική διαχείριση των έργων με βάση το κείμενο και την εικόνα
Δημοσιεύθηκε η έκδοση του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) για τη συλλογική διαχείριση των έργων με βάση το κείμενο και την εικόνα. Η εν λόγω έκδοση προσφέρει μια γενική περιγραφή της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων στους τομείς του κειμένου και της εικόνας. Δίνει επίσης μια εικόνα του νομοθετικού πλαισίου και των εθνικών λειτουργικών συστημάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ