Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021
Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ
Στη διαδικτυακή Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ, κατά την οποία έλαβαν χώρα και οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο, παρουσιάστηκε ο απολογισμός για την τριετία 2018-2020. Εγκρίθηκαν επίσης ο διοικητικός απολογισμός, οι τροποποιήσεις του καταστατικού και η έκθεση διαφάνειας, ενώ έγινε ειδική αναφορά στους επιχειρησιακούς στόχους του Οργανισμού για το 2021.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο Εποπτικό Συμβούλιο στον ΟΣΔΕΛ
Με τη συμμετοχή δημοσιογράφων κι εκδοτών Τύπου το νέο 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου. Πλέον εκπροσωπούνται όλες οι επαγγελματικές ομάδες στα διοικητικά όργανα του Οργανισμού. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο έχουν τριετή θητεία.
Ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Press Database and Licensing Network
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του PDLN, στο οποίο συμμετέχει ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, προσβλέπει στο να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία του στην εξεύρεση αποτελεσματικών μοντέλων αδειοδότησης, που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ενιαίας ψηφιακής αγοράς, διασφαλίζοντας παράλληλα τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργών κι εκδοτών Τύπου.
Γνωρίζετε όλες τις δυνατότητες της βιβλιογραφικής βάσης οσδέλnet;
Η οσδέλnet αναβαθμίστηκε πρόσφατα σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των τίτλων της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής. Αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο, που εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στους επαγγελματίες του βιβλίου, στα μέλη της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής κοινότητας, αλλά και στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες.
Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας εφαρμογής για εκδότες του Προγράμματος Anti-piracy
Ο ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Προγράμματος Anti-piracy, επένδυσε στην ανάπτυξη μίας νέας εφαρμογής, που απευθύνεται στους εκδότες-συμβασιούχους του. Η εφαρμογή, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, σχεδιάστηκε για να διευκολύνει την πρόσβαση των εκδοτών στο Πρόγραμμα, καθώς και για να τους προσφέρει άμεση ενημέρωση για τ’ αποτελέσματά του.
Οι κολοσσοί του Διαδικτύου, ο Τύπος, η διακίνηση της πληροφορίας
Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου, ο Φίλων Φίλωνος, υπεύθυνος του Τμήματος Αδειοδότησης του ΟΣΔΕΛ, σχολιάζει τις εξελίξεις στην αντιπαράθεση μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών και των εκδοτών Τύπου, ενόψει της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ) 790/2019 για τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά.
Πώς μπορούν να ευοδωθούν οι συμφωνίες μεταξύ ψηφιακών πλατφορμών και Τύπου;
Ο Andrew Hughes, γενικός γραμματέας του δικτύου Press Database and Licensing Network (PDLN), σε άρθρο του, επισημαίνει ότι οι πιθανότητες ορθής ενσωμάτωσης της Οδηγίας αυξάνονται κατακόρυφα, εάν οι κυβερνήσεις διαπιστώσουν ότι η δημιουργική βιομηχανία είναι ενωμένη και διεκδικεί από κοινού μία δίκαιη και ρεαλιστική αντιμετώπιση από τις πλατφόρμες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι αρχές ανταγωνισμού των χωρών οφείλουν να ασκήσουν πιέσεις για να επιτευχθεί συμφωνία και για να ελεγχθεί εν τέλει η παντοδυναμία των τεχνολογικών κολοσσών.
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2020
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2020. Το «Μεγάλο Βραβείο» για το 2021 απονεμήθηκε στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ενώ το «Βραβείο Νίκος Θέμελης» για το 2021 απονεμήθηκε στο μυθιστόρημα του Άρη Μαραγκόπουλου «Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσσστ», Εκδόσεις Τόπος 2020.
Νέα Διοικητικά Συμβούλια στην Εταιρεία Συγγραφέων και στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων
Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων, νέος πρόεδρος εξελέγη ο ποιητής Ιωσήφ Βεντούρας. Νέο ΔΣ και στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC). Πρόεδρος επανεκλέχθηκε η γερμανίδα συγγραφέας Nina George.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ