Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
Το Facebook καταργεί ομάδα που διακινούσε παράνομα βιβλία μετά από ενέργειες του ΟΣΔΕΛ
Πρόσφατα, εκδότες-μέλη του ΟΣΔΕΛ, ενημέρωσαν τον Οργανισμό για την περίπτωση ομάδας στο Facebook, που αριθμούσε περισσότερα από 850 μέλη, η οποία είχε αναρτήσει και διακινούσε στο διαδίκτυο ολόκληρα βιβλία σε μορφή PDF. Ο κατάλογος των βιβλίων ξεπερνούσε τους 1.400 ελληνικούς τίτλους, από περισσότερους εκδοτικούς οίκους.
Συνάντηση της διοίκησης του ΟΣΔΕΛ με την ηγεσία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, καθώς οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν, προκειμένου να συμβάλουν στη διαχείριση και την επίλυση ζητημάτων που άπτονται των αντικειμένων των δύο οργανισμών.
Ο ΟΣΔΕΛ συμμετέχει στη 17η ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
O ΟΣΔΕΛ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η χρήση των έργων λόγου στις ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Τι προβλέπει η Οδηγία 790/2019 της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εκδοτών, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και του ΟΣΔΕΛ.
Η βιβλιογραφική βάση οσδέλnet αναβαθμίζεται
Στόχος είναι η νέα οσδέλnet να καλύψει, καθώς διανύουμε μάλιστα και την ψηφιακή εποχή, τις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών.H αναβαθμισμένη οσδέλnet είναι ήδη σε λειτουργία στη διεύθυνση osdelnet.gr και σας προτρέπουμε να περιηγηθείτε και να συμβάλετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της.
Καμπάνια του ΟΠΙ για την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγγενικών Δικαιωμάτων
Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα "Greek Copyright School”, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και γενικά των νέων για τη σημασία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο Καναδάς αναλαμβάνει δράση έναντι των τεχνολογικών κολοσσών διεκδικώντας αποζημίωση για την εκμετάλλευση του περιεχομένου
Οι υποστηρικτές του Τύπου στον Καναδά, καλωσόρισαν την ξεκάθαρη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας να ασκήσει πιέσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες (Google, Facebook), προκειμένου να καταβάλουν αποζημίωση στους δικαιούχους για την εκμετάλλευση του περιεχομένου τους.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ