Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 fb.png

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια υγειονομική κρίση δίχως προηγούμενο. Αυτή η νέα, ακραία συνθήκη δοκιμάζει τις αντοχές και τις δυνάμεις μας. Όλοι μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, καλούμαστε να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία τις άμεσες και ορατές συνέπειες, που επηρεάζουν και αλλάζουν δραματικά την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας.
Την ίδια στιγμή όμως, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε την πορεία μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, προετοιμάζοντας με πίστη και αφοσίωση την επόμενη ημέρα.
Ο ΟΣΔΕΛ με την καμπάνια «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», στηρίζει το βιβλίο, τους δημιουργούς, τους επαγγελματίες του βιβλίου, αλλά και τους αναγνώστες, με την ευχή να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία πιο σοφοί, πιο δυνατοί και πάνω απ’ όλα ενωμένοι.

Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο!


#ταξιδεύουμεμεέναβιβλίο

Στηρίξτε μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας σας, έντυ­πα και ηλε­κτρο­νι­κά, προ­σω­πι­κά και επαγ­γελ­μα­τι­κά, το μή­νυ­μα και τα δη­μιουρ­γι­κά της κα­μπά­νιας «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που θα βρείτε εδώ: cover profile photo fb, cover page photo fb, shared image fb, cover photo twitter.
Για να κα­τα­φέ­ρου­με όλοι μα­ζί να δια­δώ­σου­με το μή­νυ­μα ότι το βι­βλίο εί­ναι ένας ισχυρός «σύμ­μα­χος» στην πε­ρι­πέ­τεια αυ­τή, ανεξάντλητη πη­γή χα­ράς, γνώ­σης και δύ­να­μης.

8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η διεθνής εκδοτική κοινότητα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση και εκπαίδευση

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης, πάντα σε συνεργασία με τους εκδότες-μέλη τους, για την αντιμετώπιση των νέων, επιτακτικών αναγκών που ανέκυψαν στον χώρο της εκπαίδευσης, ως συνέπεια της πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο εκδοτικός κλάδος ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες με στόχο τη συνέχιση, στο βαθμό του εφικτού, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

περισσότερα »

ΕΛΛΑΔΑ

Οι έλληνες εκδότες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της εκπαίδευσης και της ανάγνωσης εν μέσω πανδημίας

Ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες και προτάσσοντας το υπέρτατο αγαθό της εκπαίδευσης, οι έλληνες εκδότες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό. Συγκεκριμένα, οι εκδότες των επιστημονικών βιβλίων ανέλαβαν, καλύπτοντας το σύνολο των εξόδων και διαθέτοντας σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους, την αποστολή των συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών, στα σπίτια όλων των φοιτητών. Επίσης, αρκετοί μεμονωμένοι εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε audio books και eBooks.

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το βιβλίο χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης! Έκκληση των ευρωπαίων εκδοτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

O πρόεδρος της Federation of European Publishers (FEP), Rudy Vanschoombeek, απεύθυνε επιστολή-έκκληση προς τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την έκκλησή τους οι ευρωπαίοι εκδότες ζητούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς την άμεση λήψη μέτρων, καθώς και την ανάληψη βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων πρωτοβουλιών για τη στήριξη του κλάδου του βιβλίου, που θα περιλαμβάνουν και την ψηφιακή αγορά.

περισσότερα »
-
graphic.jpg

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης των ερωτηματολογίων για την έρευνα χαρτογράφησης των εκδοτικών επιχειρήσεων

Ο ΟΣΔΕΛ κατανοώντας τις συνέπειες που επιφέρει η υγειονομική κρίση στον τρόπο λειτουργίας του εκδοτικού κλάδου, προχωρεί στην αναστολή της διαδικασίας και την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των απαντητικών ερωτηματολογίων για την έρευνα χαρτογράφησης των εκδοτικών επιχειρήσεων, για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

περισσότερα »
-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100, Fax: 210-3849105

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ