Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
Ο ΟΣΔΕΛ συμμετέχει στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ο ΟΣΔΕΛ θα συμμετάσχει στη 19η ΔΕΒΘ με περίπτερο καθώς και με πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του βιβλίου όσο και στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες. Με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση ο Οργανισμός στοχεύει στην ενημέρωση των δημιουργών, των εκδοτών και των αναγνωστών για τα θέματα που αφορούν τη συλλογική διαχείριση και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
Στις 15 Μαΐου τίθεται σε λειτουργία η αναβαθμισμένη CMS της οσδέλnet για εκδότες
Η εφαρμογή της αναβαθμισμένης εφαρμογής CMS της οσδέλnet, που απευθύνεται σε εκδότες θα τεθεί, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα, σε εφαρμογή τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023. Η νέα CMS έρχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία του χρήστη-εκδότη, παρέχοντας πληθώρα νέων υπηρεσιών και λειτουργιών, που στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών του βιβλίου.
Το πρώτο Φεστιβάλ Ευρωπαίων Συγγραφέων τον Μάιο στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Το πρώτο Φεστιβάλ Ευρωπαίων Συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Μαΐου στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους ευρωπαίους συγγραφείς, οι οποίοι θα συζητήσουν για τη λογοτεχνία και τις ιδέες που καθορίζουν τις χώρες τους αλλά και την Ευρώπη σήμερα. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης και την Κύπρο ο ποιητής Αντώνης Αναξαγόρου.
Δικαστική νίκη αμερικανικών εκδοτικών οίκων κατά του Internet Archive
Το Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε δεκτή την αγωγή των εκδοτικών ομίλων Hachette Book Group, HarperCollins, John Wiley & Sons και Penguin Random House κατά της ψηφιακής δανειστικής βιβλιοθήκης Internet Archive. Με άλλα λόγια, το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των εκδοτών περί παραβίασης των αποκλειστικών δικαιωμάτων τους, απορρίπτοντας την υπερασπιστική γραμμή της αντίδικης πλευράς περί «θεμιτής χρήσης».
Παρουσιάστηκε το νέο εργαλείο του Διεθνούς Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τους εκδότες
Στο περιθώριο της Επιτροπής για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα του Διεθνούς Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, παρουσιάστηκε η εφαρμογή WIPO IP Diagnostics for Publishers. Το εν λόγω εργαλείο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους εκδότες να κατανοήσουν το σύστημα πνευματικής ιδιοκτησίας, να εντοπίσουν τις δυνατότητες αξιοποίησής του αλλά και για να τους συνδράμει στην αντιμετώπιση παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους.
Η Google αντιμέτωπη με νέα αγωγή πολλών δισεκατομμυρίων για το θέμα των διαφημίσεων
Η Google βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αγωγή με την οποία οι εκδότες Τύπου διεκδικούν αποζημίωση ύψους 4,2 δισ. δολαρίων για διαφυγόντα έσοδα. Στην αγωγή, που υπέβαλε ο πρώην συντάκτης τεχνολογίας του Guardian, Charles Arthur, υποστηρίζει ότι η Google χρησιμοποίησε παράνομα τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά των διαδικτυακών διαφημίσεων μειώνοντας τα έσοδα των εκδοτών από αυτές.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2023 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ