Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022
«Ο Περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον»: Συνέδριο στα Χανιά από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων
Ο Σ.Η.Π.Ε. διοργάνωσε στα Χανιά συνέδριο με θέμα «Ο Περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον», παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννη Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και του Διευθυντή του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέα Ζάννου.
Πρώτη φορά διανομή δικαιωμάτων στη Μάλτα για την αναπαραγωγή έργων του λόγου στα σχολεία
Mετά από σχετική συμφωνία πλαίσιο με το Υπουργείο Παιδείας, αποζημιώθηκαν για πρώτη φορά οι μαλτέζοι συγγραφείς και εκδότες, τα έργα των οποίων αναπαρήχθησαν στα σχολεία. Ελπίζουμε ότι ο έλληνας νομοθέτης θα διασφαλίσει την αμοιβή δημιουργών και εκδοτών στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας, αποκαθιστώντας μία κατάφωρη αδικία που διαπράττεται σε βάρος των ελλήνων δικαιούχων επί σειρά ετών.
Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,5% το 2021 για τον γερμανικό εκδοτικό κλάδο που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις
Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας, ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου αυξήθηκε κατά 3,5% το 2021. Οι γερμανοί εκδότες και βιβλιοπώλες ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της πανδημίας. Στη μετά Covid-19 όμως εποχή βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες κρίσεις και νέες προκλήσεις, καθώς και με τις αλλαγές στη συμπεριφορά των αναγνωστών και των αναγνωστριών.
H IPA Academy φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εκδοτικού κλάδου
H Διεθνής Ένωση Εκδοτών με την ίδρυση της IPA Academy φιλοδοξεί να υποστηρίξει τα μέλη της Ένωσης στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων εκείνων που θα συμβάλλουν στην οικοδόμηση ανθεκτικών και βιώσιμων εκδοτικών οργανισμών, καθώς και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που αναδύονται για τον κλάδο στη μετά Covid-19 εποχή.
Ψηφιακές υπηρεσίες: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει νέους κανόνες για ένα πιο ασφαλές και ανοιχτό διαδίκτυο
Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι νόμοι για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) και τις ψηφιακές αγορές (DMA). Στόχος της νέας νομοθεσίας είναι να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία και την οικονομία με τον καθορισμό προτύπων για τον τρόπο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, σε συμφωνία με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ