Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΜΑΪΟΣ 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Οι συγγραφείς, οι μεταφραστές, οι εκδότες και ο ΟΣΔΕΛ συνάντησαν την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού

Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη ανταποκρίθηκε στο αίτημα συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών και του ΟΣΔΕΛ για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο του βιβλίου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε εκτός από την Υπουργό και ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύντομος οδηγός των μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς κλάδους

Η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (Federation of European Publishers), κατέγραψε τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη των πολιτιστικών και δημιουργικών κλάδων, σε έναν συνοπτικό και πρακτικό οδηγό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τι να αναμένουν, καθώς και με ποιον τρόπο λειτουργούν οι πρωτοβουλίες αυτές στην πράξη.

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή Αυστραλίας: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν είναι υπεράνω του νόμου

Το καλοκαίρι του 2019, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή της Αυστραλίας κατέθεσε στον Πρωθυπουργό της χώρας έκθεση, που περιελάμβανε την περιγραφή της δυσχερούς κατάστασης, που επικρατεί στον Τύπο κατά την τελευταία δεκαετία. Η έκθεση αυτή δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το γεγονός ότι η κύρια αιτία της πτώσης της δημοσιογραφίας, ήταν η μονοπωλιακή θέση της Google και του Facebook.

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Η Γαλλία επιβάλει στην Google να αποζημιώσει τους εκδότες Τύπου για την εκμετάλλευση του περιεχομένου τους -γιατί αυτό έχει σημασία»

Τη σημασία της νομοθετικής ρύθμισης που επέβαλε η Γαλλία στηv Google σε σχέση με την αποζημίωση των εκδοτών Τύπου για την εκμετάλλευση του περιεχομένου τους, αναλύει διεξοδικά ο Andrew Hughes, επικεφαλής Διεθνούς Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της VG Media, σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην UK Press Gazette, τον Απρίλιο του 2020.

περισσότερα »
-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100, Fax: 210-3849105

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ