Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

-

header.jpg
NEWSLETTER - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020 fb.png

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Επιστολή-έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη του βιβλίου και του Τύπου

Με επιστολή-έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ενώσεις και οι σύλλογοι συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών, καθώς και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), διατυπώνουν σειρά αιτημάτων, προτείνουν συγκεκριμένες ενέργειες και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη του βιβλίου και του Τύπου, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Διευρυμένο το Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής του ΟΣΔΕΛ

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) αποφάσισε να επισπεύσει και να διευρύνει το Β’ Πρόγραμμα Οικονομικής Αρωγής, ώστε να συμβάλει, με το μέγιστο των δυνατοτήτων του, στην ανακούφιση των συμβασιούχων του. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 140.000 ευρώ και εκτός από τους συγγραφείς, απευθύνεται για πρώτη χρονιά, στους μεταφραστές, στους δημοσιογράφους και στους αρθρογράφους επιστημονικών περιοδικών.

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Οι συγγραφείς μένουν σπίτι και μας ταξιδεύουν με ένα βιβλίο

Oι ελληνίδες και οι έλληνες συγγραφείς μένοντας σπίτι, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους, μας πρότειναν βιβλία, μας έδωσαν ιδέες και μας κράτησαν συντροφιά, συμμετέχοντας στην καμπάνια για την ενίσχυση του βιβλίου και της ανάγνωσης με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που υλοποίησε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

περισσότερα »
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif
-
graphic.jpg

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Εταιρεία Συγγραφέων απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση του κόσμου του βιβλίου

Με επιστολή στις αρχές Απριλίου προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Εταιρεία Συγγραφέων περιγράφει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς έχει ανασταλεί κάθε απασχόληση σχετική με την έκδοση βιβλίων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των συγγραφέων, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και θα διευκολύνουν τη συνέχιση του έργου τους.

περισσότερα »
-
graphic.jpg

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, απευθύνθηκε στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες με έναν λόγο βαθιά προσωπικό, καταδεικνύοντας τη βαθιά αγάπη της για το βιβλίο και τους δημιουργούς, αλλά και την εμπεριστατωμένη γνώση της για τα θέματα που απασχολούν τον χώρο.

περισσότερα »
-
graphic.jpg

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι διεθνείς ενώσεις συγγραφέων, εκδοτών και βιβλιοπωλών ζητούν από τις κυβερνήσεις να διακηρύξουν τη σημασία του βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου, που εφέτος γιορτάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους, τις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία κλειστά, οι διεθνείς ενώσεις συγγραφέων, εκδοτών και βιβλιοπωλών συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο απευθύνουν έκκληση προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου, να αναγνωρίσουν, να υποστηρίξουν και να διατρανώσουν τη σπουδαιότητα του βιβλίου.

περισσότερα »
-
graphic.jpg

ΕΛΛΑΔΑ

Εnjoylegal.gr: Μένουμε σπίτι, απολαμβάνουμε νόμιμο περιεχόμενο

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή πύλη enjoylegal.gr με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα περιεχόμενο, το οποίο προστατεύεται σύμφωνα με το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

περισσότερα »
-
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100, Fax: 210-3849105

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ