Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

Έρευνα του ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του

Τα ευρήματα της έρευνας του ΟΣΔΕΛ με τίτλο «Αναγνώσεις, αναγνώστες και αναγνώστριες: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα», την επιστημονική διεύθυνση της οποίας είχε ο καθηγητής Νίκος Παναγιωτόπουλος, τεκμηριώνουν την αιτιώδη σχέση της ανάγνωσης με την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης και προτάσεις για την αντιμετώπιση των αναγνωστικών ανισοτήτων, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, παράγουν κοινωνικές και πολιτισμικές ανισότητες.

Ο ΟΣΔΕΛ για την ανάδειξη και τη διάχυση των συμπερασμάτων της έρευνας για το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας, με κεντρικό σύνθημα «Ξέρεις να διαβάζεις, ξέρεις και τον τρόπο να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη». Η καμπάνια αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, των συλλόγων εκδοτών ΑΣΕΒ, ΕΝΕΛΒΙ και ΣΕΕΒΙ. Συμμετείχαν επίσης οι κοινότητες των βιβλιοθηκονόμων και των εκπαιδευτικών.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, την οποία παρακολούθησαν συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφοι, εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, εκπαιδευτικοί, αλλά και πλήθος αναγνωστών και αναγνωστριών, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιηθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ