Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Σε εξέλιξη η διανομή δικαιωμάτων 2021 σε 5.500 συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους κι εκδότες
Αυξημένο κατά 51,66% είναι για το 2021 το ποσό που διανέμει ο ΟΣΔΕΛ σε περισσότερους από 5.500 συμβασιούχους του. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2.629.370,71€, έναντι 1.733.737€ που διανεμήθηκαν το 2020. Η αύξηση του ποσού της εφετινής διανομής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ενσωμάτωση της εύλογης αμοιβής του 2% από τους εισαγωγείς ηλεκτρονικών, ταμπλετών και κινητών τηλεφώνων.
Ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις στον χώρο του βιβλίου από την οσδέλnet
Σταθερή είναι η αυξητική τάση των βιβλιοπωλείων που επιλέγουν την οσδέλnet, καθώς αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την ελληνική βιβλιοπαραγωγή. Η βάση του ΟΣΔΕΛ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του εκδοτικού χώρου, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην εκδοτική βιομηχανία. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 9.400 εγγραφές ebooks, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η διαφαινόμενη ανάπτυξη της κατηγορίας των audiobooks.
Άμεση η κατάργηση των ιστοσελίδων που μεταδίδουν παράνομα αθλητικά γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης
Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας ανοίγει ο δρόμος για το live dynamic blogging των ιστοσελίδων που μεταδίδουν παράνομα αθλητικά γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης. Πρόκειται για ουσιαστικές βελτιώσεις που καθιστούν αποτελεσματικότερη την υφιστάμενη διαδικασία άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία των δικαιούχων.
Δικαιώνονται οι προσπάθειες του ΟΣΔΕΛ, απαλλάσσονται από τον ΕΦΚΑ τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα
Σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα δεν υπάγονται πλέον σ' εισφορές ΕΦΚΑ. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει τις μακροχρόνιες προσπάθειες του ΟΣΔΕΛ και της Εταιρείας Συγγραφέων, καθώς ξεκαθαρίζεται πλέον και νομοθετικά ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι έσοδο από κεφάλαιο κι όχι εισόδημα από παροχή υπηρεσιών ή εργασίας και άρα δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές.
Ο κύκλος της γραφής στην εκπαίδευση: μία δράση του ΟΣΔΕΛ για την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας
Η πρωτοβουλία του ΟΣΔΕΛ με τίτλο «Ο κύκλος της γραφής στην εκπαίδευση» στοχεύει στην ενημέρωση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας αφενός, για τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από τη συγγραφική τους ιδιότητα και αφετέρου, για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός σε συγγραφείς επιστημονικών κι εκπαιδευτικών βιβλίων και άρθρων.
Πνευματικά δικαιώματα και συλλογική διαχείριση στη μετά-Covid εποχή
Το νέο τοπίο της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συλλογικής διαχείρισης, όπως αυτό διαμορφώνεται στη μετά-Covid εποχή, θα είναι το κεντρικό θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου της IFRRO, μέλος της οποίας είναι και ο ΟΣΔΕΛ. Ενόψει της διοργάνωσης προγραμματίζονται τρεις πρόδρομες, διαδικτυακές συναντήσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ