Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

Προστατεύουμε τα δικαιώματα | Στηρίζουμε τη δημιουργία | Διευκολύνουμε τη γνώση ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
Εγκαινιάζεται η συνεργασία του ΟΣΔΕΛ με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας και με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η αδειοδότηση του ΤΕΠΑΚ, προκειμένου στο εξής να διαθέτει στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του ψηφιακό, συμπληρωματικό, εκπαιδευτικό υλικό.
Για πρώτη φορά η Google συνεργάζεται με εκδότες Τύπου σε Αυστραλία, Γερμανία και Βραζιλία, καταβάλλοντας δικαιώματα
Σε έναν ψηφιακό κόσμο, όπου κυριαρχεί η εικόνα, τα audiobooks κερδίζουν έδαφος στη μετά Covid-19 εποχή
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί στροφή στη μέχρι σήμερα πολιτική της Google, η οποία εντοπίζεται στις χώρες που πρώτες υιοθέτησαν το σκεπτικό του νέου συγγενικού δικαιώματος Τύπου, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία 790/2019. Μέχρι τώρα, όχι μόνον αρνιόταν να αποζημιώσει τις εκδοτικές επιχειρήσεις, αλλά απαιτούσε να εκμεταλλεύεται το περιεχόμενό τους, χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.
Το Bookwire και το Digital Publishing Report διοργάνωσαν ψηφιακό συνέδριο για τα audiobooks, με τίτλο "All about Audio”. Λόγω της υγειονομικής κρίσης αναπτύχθηκαν νέες τάσεις και πλέον συνεχώς αυξάνονται οι χρήστες που επιλέγουν τα audiobooks και τα podcasts, ως μέσο για να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να εμπνευστούν. Οι παίκτες «κλειδιά» αυτής της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς, παρουσίασαν στους εκδότες τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο μηχανισμός εγγυήσεων, ένα πολύτιμο εργαλείο για τη χρηματοδότηση και των εκδοτικών επιχειρήσεων
Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για να παρουσιάσει τον μηχανισμό εγγυήσεων Creative Sectors Guarantee Facility (CCS GF), το εργαλείο, το οποίο προορίζεται να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς κλάδους, άρα και των εκδοτικών επιχειρήσεων, σε χρηματοδότηση.
Ξεκίνησε η διαβούλευση για το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψηφιακή εκπαίδευση
Η δημόσια διαβούλευση επιδιώκει να συγκεντρώσει τις θέσεις των πολιτών, των ιδρυμάτων και των οργανισμών, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους από την πρωτοφανή αυτή κρίση, αλλά και το όραμά τους για την ψηφιακή εκπαίδευση στην Ευρώπη. Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή από τις 9 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2020.
Με επιστολή τους 94 οργανισμοί των πολιτιστικών και δημιουργικών κλάδων ζητούν από τους ηγέτες να επενδύσουν στον πολιτισμό
Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη φάση των συζητήσεων σχετικά με το πλάνο ανασυγκρότησης της οικονομίας, 94 οργανισμοί, που προέρχονται από τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς κλάδους, ενώνουν τις φωνές τους για να αφυπνίσουν τους ευρωπαίους ηγέτες: η πολιτιστική βιομηχανία έχει άμεση ανάγκη από μέτρα ενίσχυσης προκειμένου να ανακάμψει.

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, F 210 3849105, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ