Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
Τα δεδομένα της εκδοτικής δραστηριότητας του 2023 από την οσδέλnet, την πληρέστερη βιβλιογραφική βάση στην Ελλάδα
Προτίμηση σε λογοτεχνικά ή μη λογοτεχνικά; Σε δοκίμια, μυθιστορήματα ή ποίηση; Επιλογή έκδοσης από μεταφρασμένα ή πρωτότυπα έργα; Ακριβότερη ή φθηνότερη η αγορά των βιβλίων σε σχέση με πέρσι; Για ακόμη μία φορά ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής για το 2023.
Ξεκίνησε η διανομή πνευματικών δικαιωμάτων 2024 σε 6.500 συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ
Ξεκίνησε η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων σε περισσότερους από 6.500 συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ: συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες (βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων). Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί εφέτος ανέρχεται στα 3.758.018,23 ευρώ.
Διασύνδεση της πλατφόρμας «Εύδοξος» με την οσδέλnet
Η πλατφόρμα «Εύδοξος», πέραν των πολλαπλών λειτουργιών της εξυπηρετεί και τη διακίνηση των συγγραμμάτων στους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά και για το λόγο αυτό διατηρεί και επικαιροποιεί τεράστιο όγκο εγγραφών επιστημονικών βιβλίων, ενώ δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες εγγραφές νέων κυκλοφοριών.
Τα ρομαντικά βιβλία ανθούν, αλλά οι συγγραφείς πτωχεύουν
Οι πωλήσεις ρομαντικών μυθιστορημάτων εκτοξεύονται, όμως οι «Συγγραφείς Ρομάντζων της Αμερικής»... πεθαίνουν. Η συνδικαλιστική οργάνωση της μεγαλύτερης Ένωσης συγγραφέων στις ΗΠΑ υπέβαλε αίτηση για προστασία από πτώχευση, καθώς αδυνατεί να συμβαδίσει με την εποχή, όπως αναφέρει.
Σε δίκη η Google μετά από αγωγή βρετανών εκδοτών
Μια αγωγή κατά της Google για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον τομέα του adtech (τεχνολογία διαφήμισης) προχωρά σε δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αγωγή κατατέθηκε από εκδότες του Ηνωμένου Βασιλείου και σε αυτήν επισημαίνεται ότι η Google καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά
Χιλιάδες εφημερίδες καλούν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ερευνήσει την Google
Η «Συμμαχία Ειδήσεων/Μέσων», μια εμπορική ένωση που εκπροσωπεί περίπου 2.000 εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έστειλε επιστολή στις 28 Μαΐου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προτρέποντας τις υπηρεσίες να ερευνήσουν τη μονοπωλιακή δράση της Google στον ψηφιακό εκδοτικό τομέα ειδήσεων
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2024 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ