Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Η Ελλάδα θα είναι η Τιμώμενη Αγορά στην έκθεση BOLOGNABOOKPLUS 2023

H Ελλάδα θα είναι η πρώτη «Τιμώμενη Αγορά» της BolognaBookPlus. Η εν λόγω διοργάνωση, η οποία λειτουργεί ως προέκταση της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF), θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά τον Μάρτιο του 2023, εγκαινιάζοντας με την Ελλάδα τον νέο θεσμό της «Τιμώμενης Αγοράς».

Η διοργάνωση BolognaBookPlus ξεκίνησε το 2020, ως πρωτοβουλία της BCBF/BolognaFiere, και της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών (AIE). Στόχος της είναι η προσέγγιση εκδοτών και αναγνωστών, μέσω τριήμερων εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, που λαμβάνουν χώρα παράλληλα με την Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια, η οποία εφέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9 Μαρτίου 2023.

Να σημειώσουμε ότι η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο αφιερωμένη στη βιομηχανία εκδόσεων και βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά. Κάθε χρόνο συναντώνται στη Μπολόνια της Ιταλίας 1.500 εκθέτες και 30.000 επαγγελματίες επισκέπτες από περίπου 100 χώρες. Πρόκειται για εκδότες, εικονογράφους, συγγραφείς, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, επιστήμονες της πληροφόρησης και άλλους επαγγελματίες όχι μόνο από τον κλάδο του βιβλίου, αλλά και από τους τομείς των πολυμέσων και της διαχείρισης δικαιωμάτων βιβλίων με περιεχόμενο που αφορά τα παιδιά. Η BCBF το 2023 γιορτάζει τα 60 της χρόνια.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τους συλλόγους εκδοτών σχεδιάζουν να παρουσιάσουν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα κλαδικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια της BolognaBookPlus.

(Νοέμβριος 2022)

  Επιστροφή