Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021
Στις αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία αποδοχής της βιβλιοπαραγωγής 2020 για τους δημιουργούς
Η αποδοχή της βιβλιοπαραγωγής είναι μείζονος σημασίας για τη συμμετοχή δημιουργών και εκδοτών στην ετήσια διανομή του ΟΣΔΕΛ. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διαδικασία αυτή, τα βιβλία συμπεριλαμβάνονται στη διανομή της εύλογης αμοιβής και παράλληλα καθίστανται διαθέσιμα στην οσδέλnet για το πρόγραμμα αδειοδότησης στην εκπαίδευση.
Η ανθεκτικότητα του βιβλίου στην Ευρώπη σε καιρούς πανδημίας
Το ηλεκτρονικό εμπόριο, η αύξηση στις πωλήσεις των eBooks και των audiobooks, οι προκλήσεις της τηλεκπαίδευσης, αλλά και η αξία του φυσικού βιβλιοπωλείου, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στο εφετινό διαδικτυακό συνέδριο της «Σχολής για τα Βιβλιοπωλεία Ουμπέρτο & Ελιζαμπέτα Μάουρι», με θέμα την κατάσταση του βιβλίου στην Ευρώπη.
Εκτιμώντας την κατάσταση, αποκαθιστώντας τις ζημίες, προετοιμάζοντας το αύριο, ο νέος κύκλος εργαστηρίων του Reboot
Ξεκίνησαν οι διοργανώσεις του ReBoot: Books, Business & Reading για το 2021, με το διαδικτυακό εργαστήριο «Αποτιμώντας τη ζημία: Πώς η πανδημία μεταμόρφωσε τον κλάδο του βιβλίου». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες του βιβλίου προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση και να ανταλλάξουν απόψεις για την επανεκκίνηση του κλάδου.
Η επέλαση της «καναδικής γρίπης» στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Καναδά
Η επιλογή του Καναδά να εξαιρέσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την καταβολή δικαιωμάτων αναπαραγωγής σηματοδότησε την έναρξη μιας δραματικής περιόδου, που είχε καταστροφικές συνέπειες για τον εκδοτικό κλάδο της χώρας. Μετά την επέλαση της «καναδικής γρίπης», σήμερα, η κυβέρνηση του Καναδά προσανατολίζεται σε αναθεώρηση του νόμου.
Αυστραλία: Σε εξέλιξη η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και τεχνολογικών κολοσσών για το δικαίωμα εκδοτών Τύπου
Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις ψηφιακές πλατφόρμες, που κατέληξαν σε συμφωνία για την αμοιβή των εκδοτών Τύπου, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δήλωσε ότι αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή και ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί στο εξής «θα αμείβονται δίκαια για το περιεχόμενό τους. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της δημοσιογραφίας, που αποτελεί αγαθό δημοσίου συμφέροντος».
Πλατφόρμες και Τύπος: ένας αβέβαιος γάμος που οδεύει προς το διαζύγιο
Ο γενικός γραμματέας του δικτύου PDLN, σε άρθρο του με θέμα τη σχέση του Τύπου με τις ψηφιακές πλατφόρμες, υποστηρίζει ότι για να μπορέσουν οι εκδότες να αντιδράσουν με αποτελεσματικότητα απέναντι στις πλατφόρμες, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις παγιωμένες αντιλήψεις τους και να συνεργαστούν, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο, που θα τους εξασφαλίσει διαπραγματευτική δύναμη.
Η ελληνική λογοτεχνία αποκτά το δικό της PEN Greece
Το νεοσύστατο PEN Greece, μέλος του δικτύου των 140 κέντρων του PEN International, που λειτουργούν σε περισσότερες από 100 χώρες, στοχεύει στην προώθηση της λογοτεχνίας, στη συνεργασία μεταξύ συγγραφέων και λογοτεχνιών, καθώς και στην προάσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ