Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΣΔΕΛ για την επιχειρηματική δραστηριότητα των εκδοτικών επιχειρήσεων
Η «Έρευνα χαρτογράφησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας των εκδοτικών επιχειρήσεων» (ΕΕΕ), που καλύπτει τη χρονική περίοδο 2017-2019, διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του ΟΣΔΕΛ, μετά από αίτημα των εκδοτών. Την ΕΕΕ εκπόνησε η εταιρία ερευνών κοινής γνώμης Public Issue.
Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα τιμώμενα πρόσωπα για το 2020
Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα τιμώμενα πρόσωπα για το έτος 2020. Ανάμεσά στους βραβευθέντες είναι νέοι καλλιτέχνες, μουσικοί, ποιητές, ερευνητές, δάσκαλοι από απομακρυσμένα νησιά, απόφοιτοι θετικών σχολών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, ένα φιλανθρωπικό σωματείο και μία ορχήστρα.
Για πρώτη φορά ειδικό σκέλος για το βιβλίο στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027»
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ των Ευρωπαϊκών Οργάνων, για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, που αποτελεί το πιο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη του πολιτιστικού τομέα, αυξήθηκε σημαντικά, από 1,4 δις ευρώ, που ήταν μέχρι σήμερα, σε 2,4 δις, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά και ειδικό σκέλος για το βιβλίο.
Πληθώρα αγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες με αντικείμενο την κατάργηση της μονοπωλιακής θέσης του Facebook
Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σύμπραξη με 48 πολιτείες, στράφηκε νομικά κατά του Facebook, με την κατηγορία της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς, προκαλώντας με την κίνηση αυτή τριγμούς στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σχέδιο δράσης για τη διανοητική ιδιοκτησία με στόχο την οικονομική ανθεκτικότητα και ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέο σχέδιο δράσης για τη διανοητική ιδιοκτησία με στόχο να βοηθήσει τις εταιρίες, και ιδίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), να αξιοποιήσουν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τους, προκειμένου να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ευρώπης στη μετά Covid-19 εποχή.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ