Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΣΔΕΛ
Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές του κανονισμού διανομής και οι τροποποιήσεις καταστατικού, με πιο σημαντική την ένταξη των δημοσιογράφων ως νέα, ξεχωριστή επαγγελματική ομάδα στο καταστατικό του ΟΣΔΕΛ. Ο διευθυντής του Οργανισμού Γιωργανδρέας Ζάννος, στον απολογισμό του έτους 2019, αναφέρθηκε εκτενώς στην αύξηση των εσόδων, που προέρχονται τόσο από την εύλογη αμοιβή, όσο και από την αδειοδότηση χρήσης έργων και αποκομμάτων αποδελτίωσης.
Σημαντικά τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας του ΟΣΔΕΛ για την ψηφιακή αντιγραφή έργων του λόγου
Ο ΟΣΔΕΛ, κατά το διάστημα Μαρτίου 2020-Απριλίου 2020, πραγματοποίησε, με τη συνεργασία της εταιρίας έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Metron Analysis, πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 3.063 χρηστών του internet, ηλικίας 16 έως 74 ετών. Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή των συνηθειών των χρηστών κατά την αποθήκευση έργων του λόγου. Τα ευρήματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τη διαμόρφωση του Κανονισμού Διανομής των εσόδων από την εύλογη αμοιβή 2% στα ψηφιακά τεχνικά μέσα.
Τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Διανομής δικαιωμάτων του ΟΣΔΕΛ
Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Διανομής, τα έσοδα από την εύλογη αμοιβή του 2% κατανέμονται ως εξής:
α) Βιβλία: ποσοστό 43% επί του συνόλου των εσόδων, εκ των οποίων 5% στα εισαγόμενα.
β) Επιστημονικά περιοδικά: ποσοστό 26% επί του συνόλου των εσόδων, εκ των οποίων 9% στα εισαγόμενα.
γ) Έντυπες εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης: ποσοστό 12% επί του συνόλου των εσόδων, εκ των οποίων 5% στα εισαγόμενα.
δ) ...
Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής δηλώσεων για τα πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά συγγράμματα
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διανομής του ΟΣΔΕΛ, οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διανομή 2020 για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, θα πρέπει να καταχωρίσουν έως τις 28 Αυγούστου 2020 τους τίτλους τους, που έχουν επιλεγεί και προταθεί προς διδασκαλία. Ο ΟΣΔΕΛ εφέτος ξεκίνησε πιο νωρίς τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας η έναρξη της διανομής των δικαιωμάτων να γίνει νωρίτερα, εντός του Οκτωβρίου του 2020 προς όφελος των συμβασιούχων του.
Η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή
Οι εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και οι απειλές και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν για τον περιφερειακό τύπο, υπό την παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, με θέμα: «Η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και ο περιφερειακός Τύπος στη νέα εποχή - Σχέση κράτους και περιφερειακού τύπου, το σύγχρονο ευρωπαϊκό υπόδειγμα».
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ