Δεν εμφανίζεται σωστά το εmail; Δείτε το στον browser

header.jpg
NEWSLETTER - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 fb.png

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πνευματικά Δικαιώματα: οι Εξελίξεις

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πνευματικά Δικαιώματα συνεχίζονται. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το τελικό κείμενο της Οδηγίας που θα τεθεί προς ψήφιση τον Μάρτιο του 2019.

Οι συζητήσεις εστιάζονται στα άρθρα 13 και 16, καθώς οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες ισχυρίζονται ότι η Οδηγία θα επιφέρει λογοκρισία και εμπόδια στη διακίνηση πληροφοριών (εξομοιώνοντας τα καλλιτεχνικά έργα με δεδομένα και πληροφορίες!) ενώ στην πράξη η επιδίωξή τους είναι να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται ανενόχλητες το πολύτιμο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών, επιστημονικών, δημοσιογραφικών και λοιπών έργων λόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif

-

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Παραγραφέντα Δικαιώματα Έργων Λόγου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναζήτησης συγγραφέων οι οποίοι ήταν δικαιούχοι ποσών από διανομές του ΟΣΔΕΛ έως το 2006, ποσά τα οποία έχουν παραγραφεί. Μετά τη σχετική καμπάνια του ΟΣΔΕΛ (Δελτία Τύπου, καταχωρίσεις σε ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ανακοινώσεις στο site) εμφανίσθηκαν 936 συγγραφείς, οι οποίοι ακολουθούν τη διαδικασία σύναψης σύμβασης με τον ΟΣΔΕΛ προκειμένου να εισπράξουν τα δικαιώματά τους. Το τελικό ποσό που παραγράφεται ανέρχεται σε 796.000 Ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του Ιουνίου 2018, το 50% θα επαναδιανεμηθεί.

περισσότερα »

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ

Πιλοτικό πρόγραμμα κατά της πειρατείας: Πρώτα αποτελέσματα

Το πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της πειρατείας που έχει ξεκινήσει ο ΟΣΔΕΛ συνεχίζεται και έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Ο αυτοματοποιημένος ελεγκτικός μηχανισμός των ιστοτόπων (sites) που διαθέτουν βιβλία, χωρίς να έχουν τα ανάλογα δικαιώματα, είναι βασισμένος σε αντίστοιχο μηχανισμό δοκιμασμένο στην ανεύρεση κινηματογραφικών/τηλεοπτικών έργων.Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά και μας βοήθησαν να εξάγουμε τα πρώτα ουσιαστικά συμπεράσματα.

περισσότερα »

8e74f5c2-e765-4e12-b807-52428b1f39b7.gif

-

graphic.jpg

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χάγη – Συμμετοχή του ΟΣΔΕΛ στο Συνέδριο Μεταφραστών

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT Europe) σε συνεργασία με τον οργανισμό Regional Centre of the International Federation of Translators και τις ενώσεις μεταφραστών NGTV (Ολλανδία), CBTI-BKVT (Βέλγιο) και ALTI (Λουξεμβούργο), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργάνωσαν συνέδριο με τίτλο «How can Intellectual Property legislation benefit translators?» («Πώς μπορεί να ωφελήσει η νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων τους μεταφραστές;»).

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν φορείς και ειδικοί του χώρου των Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, Γιωργανδρέας Ζάννος, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ του συνεδρίου με θέμα: «Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης και Μεταφραστές».

-

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Copyright © 2019 ΟΣΔΕΛ

info@osdel.gr
Θεμιστοκλέους 73,10683 Αθήνα
Tηλ: 210-3849100
Fax: 210-3849105


Διαγραφή από τη λίστα