Αν δεν εμφανίζεται σωστά το email δείτε το στον browser

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Ο ΟΣΔΕΛ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για τη νόμιμη χρήση ψηφιακού, συμπληρωματικού, εκπαιδευτικού υλικού και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη βάση των προγραμμάτων αδειοδότησης, που παρέχει ο Οργανισμός στον τομέα της εκπαίδευσης.
Εκδήλωση του ΟΣΔΕΛ για τη χρήση έργων λόγου στις ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή ΟΠΙ, εκδοτών και βιβλιοθηκών
Με τη συζήτηση που διοργάνωσε ο ΟΣΔΕΛ, την κρίσιμη στιγμή που εκκινούν οι διαβουλεύσεις για την ενσωμάτωση της Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο -διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 7 Ιουνίου 2021- διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συγκλίσεις.
Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων
Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τα Βραβεία 2020, καθώς και τους βραχείς καταλόγους για τα Βραβεία Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή και πεζογράφο.
Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου 2020 απονέμεται στον ιστορικό Χάγκεν Φλάισερ και το Βραβείο Δαίδαλος 2020 απονέμεται στον Ρόντρικ Μπίτον.
Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην εκπαίδευση στη μετά Covid-19 Ευρώπη: Διδάγματα και προοπτικές
Η Επίτροπος Μαρίγια Γκάμπριελ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθεί ψηλά στην πολιτική ατζέντα η εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις δύο πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της εκπαίδευσης, τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης και το νέο Σχέδιο Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση.
Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας
Τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2020, που ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), δείχνουν μια σταδιακή, αλλά ενθαρρυντική αλλαγή όσον αφορά την κατανόηση και τη νοοτροπία των Ευρωπαίων. Επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί ότι είναι σημαντικό για όσους επενδύουν χρόνο και χρήμα στην καινοτομία, να μπορούν να προστατεύουν τα δικαιώματά τους και να αμείβονται για την εργασία τους.
Io leggo perché: Μεγάλη καμπάνια της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών
Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια παιδιά, 13.000 σχολεία και 2.500 βιβλιοπωλεία σε ολόκληρη την Ιταλία, συμμετείχαν στην εφετινή διοργάνωση #ioleggoperché (Γιατί εγώ διαβάζω). Πρόκειται για μια μεγάλων διαστάσεων καμπάνια που υλοποιεί η Ένωση Ιταλών Εκδοτών, με στόχο τη δημιουργία και την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών.
Τι άλλο σας ενδιαφέρει;

Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα

T 210 3849100, E info@osdel.gr, W osdel.gr

Copyright © 2020 ΟΣΔΕΛ

Εάν επιθυμείτε διαγραφή από τη λίστα παραληπτών πατήστε εδώ