Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

ΟΣΔΕΛ

Συνάντηση της διοίκησης του ΟΣΔΕΛ με την ηγεσία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) Αντώνης Καρατζάς και ο διευθυντής Γιωργανδρέας Ζάννος επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Νίκο Α. Κούκη και τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Σιδέρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, καθώς οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν, προκειμένου να συμβάλουν στη διαχείριση και την επίλυση ζητημάτων που άπτονται των αντικειμένων των δύο οργανισμών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά τις δυνατότητες συνεργασίας στο πεδίο των βάσεων βιβλιογραφικών δεδομένων που διαθέτουν (οσδέλnet και βιβλιοnet). O ΟΣΔΕΛ και το ΕΙΠ, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, διαμορφώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και διερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης.

Με δεδομένο ότι ΟΣΔΕΛ και ΕΙΠ συμμερίζονται απόλυτα την ανάγκη για χαρτογράφηση του εκδοτικού τοπίου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη θεμελίωση συνεργασίας με στόχο την εκπόνηση ερευνών κοινής γνώμης, προκειμένου να αποκτήσουν οι επαγγελματίες του βιβλίου πρόσβαση σε έγκυρα και επικαιροποιημένα στοιχεία. Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε επίσης η βούληση των δύο μερών να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης καμπάνιας φιλαναγνωσίας. Επίσης, ενόψει και της έναρξης της ψηφιακής 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο ΟΣΔΕΛ επιβεβαίωσε τη βούλησή του να συνεχίσει να συνεργάζεται με το ΕΙΠ στη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Φιόνα Ανδρικοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΟΣΔΕΛ και η Νόπη Χατζηγεωργίου, συντονίστρια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και της ελληνικής συμμετοχής στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου ανά τον κόσμο.

Η συνάντηση γνωριμίας με την καινούργια διοίκηση του ΕΙΠ εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο ΟΣΔΕΛ με τους πολιτειακούς φορείς και τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου.

(Οκτώβριος 2020)

  Επιστροφή